Kuva: MTV3

Jenni Kokander avaa, miksi hänen on vaikeaa arvata Masked Singer -hahmoja: "Sitä ei hahmota tv:stä"

20.09.2020 14:15 - Henna Koste

Jenni Kokander kertoo, että studioympäristö ei tee hahmojen arvuuttelusta helpompaa, monestakaan syystä.

Masked Singer Suomi palaa ruutuun 17. lokakuuta. Panelisteina nähdään tuttuun tapaan Jenni Kokander, Janne Kataja ja Maria Veitola. Lisäksi panelistien rivistöön liittyy Putouksestakin tuttu näyttelijä Christoffer Strandberg.

Kokander kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että salaisuuksia varjellaan ohjelman tuotannossa hyvin tarkoin. Panelistit soittavat tuottajalle saapuessaan studiolle ja heidät kuljetetaan omaan pukuhuoneeseen - samalla radiopuhelimella varmistetaan, ettei hahmoja ole käytävillä. Harjoitusten aikana panelistit saattavat odottaa kuulosuojaimet päässä, etteivät kuule ennakkoon lauluja. Kokander muistaa ensimmäisellä kaudella törmänneensä palautteisiin, joissa hämmästeltiin, miten he eivät voi tajuta hahmoja.

- Sanoin kotona, että tässä on Kymppitonni-ilmiö. Sama juttu, kun tietää kotisohvalla ne kaikki Kymppitonnin sanat, mutta sitten kopissa ollessa - olen ollut siellä, se on tosi paljon vaikeampaa, Kokander huomauttaa. 

Studioympäristö ei tee arvuuttelua helpommaksi. 

- Siellä on kaiken maailman hurinoita ja ääniä. Lava on meistä tosi kaukana. Sitä ei televisiosta hahmota, kuinka kaukana ne esiintyjät on meistä. Meillä on myös se, että musiikkinumeron aikana täytyy miettiä, että mitähän sanoisin ja ketähän veikkaisin, Kokander toteaa.

Kokander on myös tuore esikoiskirjailija. Sukupuuttoon kuolleiden planeetta -romaani (Tammi) julkaistiin tällä viikolla. Koomikko-Kokander kertoo, että kyse ei kuitenkaan ole mistään vitsikokoelmasta.

- Minusta on hienoa, että minulla on tällainen väline kuin romaani, jolla voin näyttää toisen puolen, Kokander sanoo. 

Prosessia kirjailija kuvailee yllättävän helpoksi, tarinat olivat muhineet hänen päässään pitkään ja tulivat paperille vaivattomasti. Kirjailija on lukenut itse teoksensa myös äänikirjaksi. 

- Jatkoa on tulossa. Vielä en ole alkanut sitä kirjoittamaan, mutta siemenet on kylvetty, Kokander iloitsee. 

Lue myös: Maria Veitola paljastaa: Sakkosumma, joka saa Masked Singer -panelistien suut pysymään supussa

Kilpailut

Uusimmat