Kuva: Shutterstock/Instagram

Tasapaksut "Instagram-naamat" huolestuttavat - fanit muokkaavat julkkisten kuvia epäluonnollisiksi

29.09.2020 14:15 - Roy Kokkonen

Lukuisat tilit julkaisevat julkkiksista äärimmäisen käsiteltyjä kuvia Instagramissa. Fanit ovat kiinnittäneet asiaan huomiota, mutta jotkut vaikuttajat jakavat heistä tehtyjä editoituja kuvia silti.

Julkisuuden henkilöiden kuvien muokkaaminen erilaisilla "kauneussovelluksilla" on muodostunut trendiksi Instagramissa. Lukuisilla tileillä julkaistaan kuvia näyttelijöistä, malleista ja muusikoista, joita on käsitelty vastamaan korostettuja kauneusihanteita.

Osa julkisuuden henkilöistä, joiden muokattuja kuvia nähdään kyseisillä tileillä, ovat itse jakaneet käsiteltyjä kuvia omilla tileillään.

The New York Timesin toimittaja Iva Dixit nosti asian esille Twitterissä viime viikolla.

"On olemassa trendi, jossa "esteettiset" Instagram-tilit muokkaavat naisnäyttelijöiden kuvia sovelluksien avulla. Jo valmiiksi tyrmäävän kauniit naiset saavat geneeriset Instagram-naamat, paksut huulet, hyppyrinenän ja posliininvalkoiset hampaat", hän kirjoittaa kuvakaappauksien yhteydessä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Useat kuvat ovat niin vahvasti käsiteltyjä, että alkuperäistä henkilöä on enää vaikea tunnistaa. Esimerkiksi alla nähtävää kuvaa nuoresta Julia Robertsista on editoitu kovalla kädellä.

Herttuatar Meghanista muokattua kuvaa on tykätty yli 11 000 kertaa:

Julkkikset jakavat fanien muokkauksia

Käsiteltyjä kuvia julkaistaan lukuisilla tileillä, joista suurimpia ovat goddess.women, dirtybabiez ja luxybook. Insiderin mukaan jotkut julkisuuden henkilöt ovat itse jakaneet heistä tehtyjä muokkauksia omilla sosiaalisen median tileillään.

Muun muassa Kim Kardashian, Kylie Jenner ja Sophia Richie ovat julkaisseet heistä tehtyjä muokkauksia Instagramin tarinoissa.

Rankasti käsitellyt kuvat saavat faneilta ristiriitaista palautetta. Jotkut ihastelevat lopputulosta, mutta osa kritisoi trendiä kovasanaisesti. Toisaalta kuvia jakavilla tileillä on satoja tuhansia seuraajia ja yksittäiset kuvat ovat keränneet kymmeniä tuhansia tykkäyksiä.

Esimerkkinä kommentteja edellä nähdyistä kuvista:

"Tämä on kuvottavaa editointia"

"Mitä sovellusta käytät?"

"Onko tämä olevinaan Julia Roberts?"

"Tätä ihmistä ei ole olemassa."

"Hän ei näytä tuolta oikeasti, mutta ok, kiva filtteri."

Lue myös: Vaarallinen trendi leviää TikTokissa - hammaslääkärit varoittelevat

Lue myös: Selfieitä varten suunniteltu kuvankäsittelyohjelma puhuttaa netissä: "Tämä on järkyttävää"

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat