Kuva: AOP

Spike Leen luottonäyttelijä Thomas Jefferson Byrd löydettiin ammuttuna - "Lepää rauhassa, Byrd-veli"

05.10.2020 15:15 - Roy Kokkonen

70-vuotias Thomas Jefferson Byrd löydettiin murhattuna Atlantassa. Häntä oli ammuttu useita kertoja selkään.

Näyttelijä Thomas Jefferson Byrd on löydetty ammuttuna Atlantassa lauantaiaamuna. Atlantan poliisi on vahvistanut Byrdin kuoleman. Näyttelijä teki läheistä yhteistyötä ohjaaja Spike Leen kanssa, ja hän on tunnettu lukuisista ohjaajan elokuvista.

Byrd löydettiin, kun viranomaiset saivat ilmoituksen loukkaantuneesta henkilöstä. Kun poliisi saapui paikalle, Byrd ei enää reagoinut. Hänen selässään oli useita ampumahaavoja, ja hänet julistettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Atlantan poliisi tutkii murhaa.

Byrdin ystävän ja entinen edustajan mukaan miehen lähipiiri on kertonut, että Byrd oli joutunut sanaharkkaan kaupassa. Ystävien mukaan "se mies oli varmasti seurannut häntä kotiin". Poliisi ei ole kommentoinut tai vahvistanut ystävien kertomusta, kertoo The New York Times.

Ohjaaja Spike Lee muistelee ystäväänsä ja luottonäyttelijäänsä Instagramissa. (kuva: AOP)

Byrd tunnettiin muun muassa rooleistaan elokuvissa Chi-Raq (2015), Bamboozled (2000) ja Clockers (1995). Vuonna 2003 hän oli ehdolla Tony-ehdokkaana Broadway-musikaalista Ma Rainey's Black Bottom.

Ohjaaja Spike Lee kertoi Byrdin kuolemasta Instagramissa. Hän julkaisi useita päivityksiä palvelussa, muistaen luottonäyttelijäänsä. Samalla hän nosti Byrdin merkittäviä rooleja esiin ja kertoi kaipaavansa "veljeään".

"Lepää rauhassa, Byrd-veli", hän kirjoittaa.

Lue myös: Jasper Pääkkönen tähdittää Spike Leen kesäkuussa ilmestyvää Netflix-elokuvaa - traileri julki!

Lue myös: Donald Trump suuttui elokuvaohjaajan kiitospuheesta: "Rasistinen hyökkäys presidenttiä kohtaan"

Lähteet: The New York Times, CNN

Kilpailut

Uusimmat