Kuva: AOP

"Älkää pelätkö koronaa" - Donald Trump sai jälleen tviitillään aikaan suurta raivoa

06.10.2020 11:15 - Reija Saarinen

Viime viikolla Trump kertoi Twitterissä, että hän ja hänen vaimonsa Melania ovat saaneet positiivisen koronatestituloksen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, 74, kertoi viime viikolla Twitterissä saaneensa Melania-vaimonsa kanssa positiivisen koronatestituloksen. Myöhemmin Trump siirrettiin sairaalahoitoon ja hänen terveydentilastaan on annettu julkisuuteen hyvin ristiriitaisia kommentteja.

Eilen Trump kuitenkin kertoi pääsevänsä ulos sairaalasta. Samaan hengenvetoon hän totesi voivansa paremmin kuin koskaan ja kehottikin yhdysvaltalaisia olemaan pelkäämättä. 

"Tunnen oloni erittäin hyväksi. Älkää pelätkö koronaa. Älkää antako sen hallita elämäänne. Olemme kehittäneet Trumpin hallinnon alaisuudessa todella hyviä lääkkeitä sekä lisänneet tietämystä. Voin paremmin kuin 20 vuotta sitten," Trump kirjoitti tviitissään.

Moni on epäillyt vahvasti Trumpin sanomisia. Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektiosairauksien ylilääkärin Asko Järvinen kertoo Ylen haastattelussa, että todellisuudessa tauti usein vaikeutuu vasta viikon kuluttua oireiden alkamisesta. 

Presidentin korkea ikä, 74 vuotta, on Järvisen mukaan merkittävä riskitekijä.

– Voidaan ajatella, että 20–30 % sen ikäisistä tulee tarvitsemaan sairaalahoitoa ja näistä sairaalaan joutuneista noin kolmannes tehohoitotasoista hoitoa, Järvinen toteaa Ylelle. 

Ei liene yllätys, että Trumpin tviitti on saanut ihmiset raivostumaan. Tähän mennessä koronavirukseen on kuollut Yhdysvalloissa yli 210 000 ihmistä. 

Myös monet julkisuudesta tutut kasvot ovat kertoneet mielipiteensä Twitterissä. Yksi heistä on näyttelijä Chris Evans.

"Älkää pelätkö koronaa?! 

Olet ollut maan parhaiden lääkäreiden hoidossa, joilla on mahdollisuus käyttää maan parhaita lääkkeitä. Luuletko todella, että kaikilla on siihen mahdollisuus?

Ikävä kyllä, uskon, että et edes ymmärrä eroja. Sillä sinä et vain välitä.

Tämä on järkyttävää, jopa sinulta," Evans kirjoitti tviitissään.

Myös laulaja Mandy Moore on ottanut kantaa Trumpin kirjoitukseen. 

"Vai, ei koronaa tarvitse pelätä. Voitko kertoa sen kaikille näillä yli 210 000 ihmiselle, jotka ovat menettäneet rakkaansa. Mustat ja alkuperäiskansat ovat kärsineet suhteettoman paljon. Kymmeniä miljoonia työpaikkoja on menetetty ja talous on kärsinyt. Monet ovat viettäneet kuukausia erityksissä. Olet julmista julmin," Moore kommentoi.

Lue myös: Cardi B epäilee Donald Trumpin huijaavan koronatartunnasta: "Hänen oli tehtävä jotain"

Lähteet: Fox News, Yle

Kilpailut

Uusimmat