Kuva: All Over Press

Simpsoneissa kerrotaan 50 syytä, miksi Trumpia ei pitäisi äänestää - vaalit "kauhujakson" teemana

14.10.2020 20:45 - Roy Kokkonen

Tulevassa Simpsoneiden halloweenin erikoisjaksossa kerrotaan 50 syytä olla äänestämättä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia jatkokaudelle.

Simpsoneiden perinteinen halloweenin teemajakso käsittelee tänä vuonna Yhdysvaltain prsedentinvaaleja, kertoo Variety. Julkaisu on päässyt katsomaan lokakuun loppupuolella esitettävän jakson etukäteen ja kertoo, että tulevassa jaksossa listataan 50 syytä, miksi presidentti Donald Trumpia ei tulisi äänestää jatkokaudelle.

Jutun seuraava osa sisältää juonipaljastuksia.

Kyseessä on 31. kerta, kun Treehouse of Horror -teemajakso tehdään. Kyseisissä erikoisjaksoissa nähdään usein lyhyitä kauhutarinoita. Jaksossa Marge muistuttaa Homeria äänestämään, ja mies ehtii juuri ja juuri äänestyspaikalle. 

Vaalipäivänä Yhdysvalloissa äänestetään myös muissa vaaleissa, kuten senaatin, edustajainhuoneen ja paikallistason vaaleissa. Homer on tehnyt päätöksensä kaikista muista paitsi presidentinvaaleista.

Lisa ei voi uskoa, että kaiken sen jälkeen, mitä kuluneen neljän vuoden jälkeen on tapahtunut, hänen isänsä ei ole vielä tehnyt äänestyspäätöstään.

Simpsoneita on tehty vuodesta 1989 lähtien. (kuva: AOP)

Seuraa peräti 50 kohdan listaus asioista, joiden takia Trumpia ei pitäisi äänestää. Osa listalla olevista asioista on enemmän tai vähemmän kieli poskessa kerrottuja, mutta ne kaikki perustuvat tosiasioihin ja kohuihin, jotka ovat varjostaneet Trumpin kautta.

Listalla perustellaan muun muassa, että Trump kehotti nielemään valkaisuainetta koronaviruksen tappamiseksi, kutsui kehitysmaita p*askakasoiksi, kutsui näyttelijä Meryl Streepiä yliarvostetuksi, ei saa vaimoaan pitämään häntä kädestä kiinni, kutsui valkoisen ylivallan kannattajia "hienoiksi ihmisiksi" ja monta muuta kohtaa. 

Lisäksi listalla viitataan The New York Timesin paljastusjuttuun, jossa Trumpin kerrottiin maksaneen ainoastaan 750 dollaria ansiotuloveroa vuosina 2016 ja 2017.

Simpsonit (The Simpsons) on Emmy-palkittu animaatiosarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa vuonna 1989. Se on alkuperämaassaan kaikkion aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut piirrossarja. Suomen televisiossa se nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1991, jonka jälkeen sitä ovat esittäneet MTV3, Sub ja Fox.

Jakso esitetään Yhdysvalloissa Fox-tv-kanavalla 18. lokakuuta.

Lue myös: Simpsoneista 27 vuoden jälkeen potkut saanut säveltäjä syyttää tuotantoa "valheista ja petoksesta"

Lue myös: Realistiset Simpsonit-hahmot hämmentävät nettikansaa: "En tiedä, pitäisikö pelätä vai ihailla"

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat