Kuva: AOP

Liam Neeson tuskin palaa Star Warsiin - "Totta puhuen, en ole seurannut niitä"

23.10.2020 19:15 - Roy Kokkonen

Liam Neeson kertoo, että ei oikeastaan ole kartalla Tähtien sota -elokuvien nykytilasta.

Näyttelijä Liam Neeson, 68, tähdittää tänään Suomessa ensi-illassa olevaa Honest Thief -toimintatrilleriä. Mark Williamsin ohjaama elokuva nousi viime viikonloppuna Yhdysvaltain katsotuimmaksi elokuvaksi.

Neeson tunnetaan muun muassa elokuvasta Schindlerin lista (1993), josta hän oli ehdokkaana parhaan miespääosan Oscar-palkintoon. Lisäksi hän on tunnettu muun muassa Taken -toimintaelokuvista.

Vuonna 1999 julkaistussa Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka -elokuvassa hän näytteli jedimestari Qui-Gon Jiniä. Kyseinen elokuva aloitti Tähtien sodan esitrilogian, joka tuotti pettymyksen monelle vannoutuneelle Star Wars -fanille. Erityisesti Neesonin tähdittämää trilogian ensimmäistä osaa arvosteltiin sen ilmestyttyä.

Disneyn ostettua oikeudet Tähtien sota -elokuviin, saaga on jatkunut jatko-osatrilogialla. Sen lisäksi Disney on tuottanut spin-off-elokuvia ja -sarjoja, jotka sijoittuvat alun perin George Lucasin luomaan universumiin. Muun muassa alkuperäistrilogiassa nähdystä Han Solosta on tehty on oma elokuvansa.

Liam Neeson tähdittää tänään ensi-iltansa saavaa trilleriä Honest Thief. (kuva: AOP)

Neesonilta tiedusteltiin Colliderin haastattelussa, onko häntä kysytty uusimaan roolinsa jedimestarina.

- Olen antanut äänen Qui-Gon Jinnille parissa animaatioversiossa. En muista niiden nimiä. Minä ja Sam Jackson esitimme jediritareita kahdessa sellaisessa, Neeson taustoittaa. 

- Elokuvien tiimoilta minua ei ole lähestytty. Totta puhuen, en ole oikeastaan seurannut niitä. En tiedä ovatko ne edes tulleet päätökseen. Kuulin että Harrison Fordin hahmosta, Han Solosta, tehtiin elokuva, ja että siinä oli hieman ongelmia.

Lue myös: Liam Neeson järkytti kansaa rasistisella tunnustuksellaan - halusi tappaa tummaihoisen ihmisen

Lähde: Collider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat