Kuva: AOP

Emily in Paris -tähti Lily Collins vastaa murskakritiikkiin: 'Arvostelujen lukeminen on musertavaa'

29.10.2020 12:45 - Roy Kokkonen

Lily Collinsin tähdittämä Emily in Paris on saanut osakseen paitsi suurta suosiota myös rankkaa arvostelua. Hittisarjan antamaa kuvaa Pariisista ja sen asukkaista on arvosteltu kapeakatseiseksi ja kliseiseksi. Nyt sarjan päätähti vastaa ensimmäistä kertaa kritiikkiin.

Vaikka Netflix-sarja Emily in Paris on saanut suurta suosiota ympäri maailmaa, ovat kriitikot antaneet sille murska-arvioita. Erityisesti ranskalaiskatsojat tyrmistyivät stereotypioista, joita sarjassa viljellään. Sarjan on kritisoitu esittävän pariisilaiset laiskoina ja snobeina.

Myös yhdessä jaksossa kuultu viittaus chicagolaispizzeriaan herätti kohua. Pizzerian omistajat kuvailivat sarjassa kuultuja kommentteja "sydämettömiksi".

Emily in Paris kertoo yhdysvaltalaisesta Emilystä, joka muuttaa Pariisiin töiden perässä, mutta pariisilainen kulttuuri ja suhdesotkut eivät tee arjesta helppoa. Sarjan päätähti Lily Collins, 31, vastaa kritiikkiin ensimmäistä kertaa tuoreessa haastattelussa.

- Niin musertavaa kuin näiden arvostelujen lukeminen onkin, on se myös lahja: silloin saa mahdollisuuden kehittyä, Collins toteaa Vogue Arabialle.

Suosittu sarja saa mahdollisesti jatkoa. Collins toivookin, että hahmon tarinan annetaan kehittyä tulevilla tuotantokausilla.

Lily Collins kertoo, että sarja antaa (kuva: AOP)

Sarjan luoja: "En ole pahoillani"

Emily in Parisin takana on myös Sinkkuelämää-sarjan kehittänyt Darren Star. Viime viikolla Star otti kantaa ympäröiviin kohuihin. Mies ei pyytele anteeksi. 

- Sarja on rakkauskirje Pariisille siellä ensimmäistä kertaa vierailevan amerikkalaistytön silmin. Ensimmäiseksi hän näkee kliseet, koska sarjaa kuvataan hänen näkökulmastaan, Star kommentoi The Hollywood Reporterille.

- En ole pahoillani siitä, että sarja on kuvattu glamourintäyteisen linssin läpi. Se on kaunis kaupunki, ja halusin tehdä sarjan, joka juhlista Pariisin sitä puolta, hän jatkoi.

Lue myös: Sinkkuelämää-luojan uusi sarja nousi Netflixin katsotuimmaksi

Lue myös: Netflixin suosikkisarja suututti ranskalaiset - asiat, joista Emily in Paris -sarjaa kritisoidaan

Lue myös: Uusi Netflix-sarja onnistui suututtamaan pizzerian perin pohjin - pilkka koettiin "sydämettömäksi"

Lähteet: Vogue Arabia, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat