Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Ylistetty romanttinen komedia, jonka kehuttiin tuovan uutta kulmaa genreen

20.11.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

The Big Sick perustuu tositapahtumiin, ja sen pääosanesittäjä esittääkin elokuvassa itseään.

The Big Sick on yhdysvaltalaiselokuva vuodelta 2017. Tositapahtumiin perustuva romanttinen komedia kertoo pakistanilaissyntyisen standup-koomikon Kumailin ja opiskelija Emilyn rakkaustarinasta, joka koettelee kulttuurieroja. Suhde saa ikävän käänteen, kun Emily joutuu koomaan äkillisen sairauden seurauksena.

Elokuva on siitä erikoinen, että sen pääosanesittäjä Kumail Nanjiani esittää elokuvassa itseään. Mies on myös toinen elokuvan käsikirjoittajista, ja toinen käsikirjoittaja on rakkaustarinan toinen osapuoli Emily V Gordon. Emilyn hahmoa esittää elokuvassa Zoe Kazan.

The Big Sick keräsi paljon kiitosta kriitikoilta. Arvosteluja yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla tiivistetään, että kriitikoiden näkemyksen mukaan elokuvan kulttuurienvälinen rakkaustarina todistaa, että perinteiseen romanttisen komedian kaavaankin on vielä mahdollista löytää tuoreita kulmia.

Elokuvalle sateli myös tunnustuksia. Yhdysvaltain elokuvainstituutti valitsi The Big Sick -leffan vuoden 2017 kymmenen parhaan elokuvan joukkoon. Oscar-gaalassa elokuva sai ehdokkuuden parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategoriassa.

The Big Sick
Yle Teema Fem
21.00

Lähteet: Rotten Tomatoes, Variety

Kilpailut

Uusimmat