Kuva: AOP

Sports Illustratedin uimapukunumerossa poseeraa ensimmäistä kertaa transmalli - katso upea kuva

13.07.2020 18:45 - Iiro Myllymäki

Valentina Sampaio tekee historiaa.

Brasilialaismalli Valentina Sampaio, 23, on ensimmäinen transsukupuolinen malli, joka nähdään Sports Illustrated -lehden uimapukunumerossa. Legendaarista mainetta nauttivan, vuosittain ilmestyvän uimapukunumeron Twitter-tilillä on jaettu tyrmäävä kuva Sampaiosta. Jos twiitti ei näy alla, näet sen myös täältä.

Sports Illustratedin kuvien yhteydessä julkaistussa tekstissä Sampaio kertoo, miten transsukupuolisuus on vaikuttanut hänen elämäänsä.

- Transsukupuolisuus usein tarkoittaa sitä, että joutuu kohtaamaan ihmisiä, jotka ovat sulkeneet sydämensä ja mielensä. Meille naureskellaan, meitä loukataan, meitä pelätään ja meitä pahoinpidellään vain, koska olemme olemassa. Meillä on liian rajalliset mahdollisuudet kasvaa rakastavassa ja hyväksyvässä perheessä, elää onnelliset kouluvuodet ja löytää kunniakasta työtä. Ymmärrän, että olen itse yksi onnekkaista, Sampaio sanoo Huffington Postin mukaan.

Naisen puheet vähättelystä ja loukkauksista saavat tukea heti, kun menee katsomaan Sports Illustratedin jakaman kuvan kommentteja. Monista kommenteista paistaa suoranainen transfobia, ja Sampaioa kutsutaan muun muassa mieheksi.

Valentina Sampaio teki historiaa viime vuonna olevansa niin ikään ensimmäinen transsukupuolinen malli, joka esiintyi Victoria’s Secret -brändin mallina. Kirjoitimme aiheesta lisää tässä jutussa.

Lue myös: "Onko ok olla kertomatta, että on trans?" - suomalaistubettajan mielipide sai fanien hyväksynnän

Lue myös: Halle Berry vetäytyy kohutusta roolistaan: "Minun ei olisi pitänyt harkitakaan tätä"

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat