Kuva: Mikko Räsänen

Uniikki on lukenut jopa 30 kirjaa tänä vuonna - "Hiphopissa metaforat on se juttu"

10.12.2020 10:15 - Roy Kokkonen

Räppäri Uniikki julkaisi Uniikki elämä -kirjansa viime viikolla. Voice.fi:n haastattelussa paljastuu, että mies on kirjoittamisen lisäksi myös ahkera lukemaan.

Räppäri Uniikki, eli Dan Tolppanen, 39, julkaisi 4. joulukuuta yhdessä Miikka Anttosen kanssa kirjoitetun omaelämäkerrallisen kirjan Uniikki elämä (Otava). Kirjassaan hän kertoo elämänsä käännekohdista, kuten siitä, kun sai kuulla jäävänsä 162-senttiseksi. 

Kirjaprojektin varrellekin mahtui dramaattisia tilanteita. Kun hän oli Espanjassa työstämässä kirjaa, viereisessä talossa syttynyt tulipalo oli tuhota myös heidän vuokraamansa asunnon.

Sanotaan, että hyvän kirjoittajan täytyy myös lukea paljon. Mutta minkä verran Uniikki itse lukee kirjoja?

- Kyllä mä sekä kuuntelen että luen aika paljon. Olen lukenut ainakin 30 kirjaa tänä vuonna, Uniikki kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hän kertoo pitävänsä erityisesti artistien ja urheilijoiden elämäkerroista sekä pohjoismaisesta rikoskirjallisuudesta.

Jo Nesbø ja Jens Lapidus ovat todella hyviä, olen lukenut ne melkein kaikki. Nyt kirjaprojektin aikana olen lukenut myös self help -kirjoja. Nyt on menossa Faktojen maailma ja vähän aikaa sitten luin sellaisen kuin Unfu*k Yourself

Lukemisen lisäksi myös äänikirjoilla on paikkansa.

- Yleensä kun lähden lomalle, mulla on tapana ottaa ihan paperisia kirjoja mukaan. Nyt kun reissuja ei ole ollut, niin on tullut kuunneltua enemmän, hän kertoo

Uniikin lukeminen tukee myös musiikin tekemistä.

- Musiikissakin ensin kirjoitan tekstit ylös ja sitten vasta nauhoitan. Hiphopissa metaforat on se juttu, kielikuvia käytetään ihan hirveästi.

Lue myös: 15-vuotiaana Uniikki kuuli lääkäriltä sanat, joiden jälkeen hän romahti täysin

Lue myös: Rap-artisti Uniikin kauhunhetket Espanjassa - asunto uhkasi hukkua tulimereen

Lue myös: Tuntuuko lukeminen vastenmieliseltä? Asiantuntija kertoo, kuinka pääset eroon kirjakammosta

Kilpailut

Uusimmat