Kuva: Otto Virtanen

Aku Louhimies lausui kolme sanaa, jotka sysäsivät Salkkarit-tähti Johanna Ruonalan kohti unelmaansa

17.12.2020 20:15 - Henna Koste

Näyttelijä Johanna Ruonala on elänyt SM-tason urheilijan arkea ja opiskellut puheviestintää. Kipinä näyttelemiseen on kuitenkin kytenyt aina pinnan alla. Uudesta Salatut elämät -pestistään hän on enemmän kuin innoissaan.

Salatut elämät -sarjan näyttelijäkaarti on täydentynyt tänä syksynä. Yksi uusista kasvoista on Kiiraa näyttelevä Johanna Ruonala, 37. Kemistä kotoisin oleva Johanna nautti jo koulun näytelmissä esiintymisestä sekä ilmaisutaidon tunneista. Kun isä kuvasi kolmea sisarusta videokameralle, Johanna piti huolen, että hänkin näkyy varmasti kuvissa. Urheilu vei kuitenkin nuoren naisen mukanaan. 17-vuotiaana Johanna muutti urheilulukion perässä Ouluun. SM-tason yleisurheilijan kalenterissa ei ollut tilaa näyttelemiselle. 

Johanna päätyi opiskelemaan puheviestintää. Haave näyttelijän työstä pyöri kuitenkin naisen päässä alituiseen.

- Minulla ei ollut kuitenkaan itseluottamusta. Olin jo koulun aikana tehnyt isoja tv-mainoksia ja saanut hyvää palautetta, mutta en uskonut kuitenkaan, että se voisi lähteä. Opintojen jälkeen aloin kirjoittaa väitöskirjaa ja siinä sivussa kehittää itseäni näyttelijänä. Kun neljä vuotta sitten sain väitöskirjan sivuun, aloin panostaa tosissani, Johanna sanoo.

Hänen mukaansa puheviestinnän pohjasta on ollut pelkästään hyötyä. Kun on varmuus yleisön edessä, on helppo lähteä hakemaan seuraavaksi tunnepuolta, Johanna tietää.

Hän myöntää, että jo vuosi 2010 oli kuitenkin käänteentekevä hänen urallaan. Johanna on tuttu kasvo lukuisista tv-mainoksista. Yhdet mainoskuvaukset jäivät kuitenkin mieleen erityisen positiivisina.

- Olimme kuvaamassa Fazerin paahtoleivän tv-mainosta. Ohjaajana oli Aku Louhimies. Kun olin lähdössä, hän huikkasi, että ”Älä lopeta näyttelemistä”. Mietin, että enpä kyllä lopetakaan. Se ei ehkä ollut hänelle merkittävä asia, mutta sain pienen sysäyksen taas eteenpäin, jota tarvitsin. Silloin hain mukaan myös harrastajateatteriin, Johanna kertoo.

Johanna Ruonala hyppäsi tänä syksynä mukaan Salatut elämät -sarjaan. Hänen hahmonsa on Kiira. (kuva: MTV3)

Kului vuosia, kunnes Johanna havahtui, ettei elä vieläkään intohimojensa näköistä elämää.

- Tajusin, ettei ole aikaa tuhlattavaksi. Pitää tehdä elämästä sen näköistä, kun haluaa sen olevan. Oli kasvun ja itsevarmuuden aika, eikä voinut enää ajatella, mitä muut ihmiset ajattelevat, Johanna sanoo.

Viime vuosina Johannaa on voinut bongata muun muassa Keihäsmatkoista, Onnelasta ja Modernit miehet -sarjasta.

Salatut elämät -sarjan pestistä näyttelijä on innoissaan. Nyt Johanna viettää ansaittua joululomaa, mutta ei malta odottaa pääsevänsä taas kuvauksiin. 

- Luin jo ensi vuoden reploja läpi. Odotan kuvauspäiviä. Olen niin kiitollinen ja onnellinen tällaisesta mahdollisuudesta, Johanna hihkuu.

Lue myös: Oletko todellinen Salkkarit-tietäjä? Tee testi ja vastaa 10 kimuranttiin kysymykseen

Kilpailut

Uusimmat