Kuva: AOP

Hilary Duffin suosikkihahmo ei teekään paluuta ruutuihin - syynä Disneyn tiukat ikärajasäännöt?

17.12.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

Lizzie McGuire -ohjelman oli tarkoitus tehdä paluu, mutta kiistat ikärajaluokituksesta näyttävät koituneen sarjan kohtaloksi.

Hilary Duff, 33, on paljastanut, että yrityksistä huolimatta Lizzie McGuire -ohjelma ei teekään paluuta. Duff esitti ohjelman nimiroolia vuosina 2001–2004, ja Disney-ohjelmalle kertyi suuri fanikunta. Sarjan uutta versiota ehdittiin jo työstää ja kuvatakin, mutta nyt on käynyt selväksi, että jaksoja ei tulla koskaan näkemään.

”Surullista kyllä, kaikkien yrityksestä huolimatta sarja ei tule toteutumaan. Haluan, että Lizzien uusintaversio on rehellinen sille, millainen ihminen Lizzie olisi tänä päivänä. Hahmo ansaitsee sen”, Duff kirjoittaa Instagramissa jakamassaan päivityksessä.

Hilary Duff myöntää olevansa surullinen asiasta, mutta kiittää faneja heidän osoittamastaan tuesta ja rakkaudesta hahmolle. Voit lukea koko päivityksen alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Lizzie McGuiren uuden version oli tarkoitus seurata hahmon elämää 30-vuotiaana. Aiemmassa sarjassa nähtiin hahmon teiniaikoja. Sarjan oli määrä tulla Disney+-palveluun, joka on toistaiseksi ollut tarkka sisältönsä perheystävällisyydestä. Tämä aiheutti kitkaa tekijöiden ja julkaisualustan välillä. Disneyn kerrottiin olleen tyytymätön uuden Lizzie McGuiren pyrkimyksestä käsitellä aikuismaisempia aiheita. Sarjan luoja ja uusintaversion tekemistä vetänyt Terri Minsky jättikin lopulta sarjanteon muutaman jakson valmistumisen jälkeen.

Hilary Duff (kuva: AOP)

Hilary Duff vetosi Disney+-palveluun Instagram-päivityksellään helmikuussa. Hänen mielestään sarjalle määritelty PG-ikärajaluokittelu rajoittaa liikaa aihevalintoja eikä anna tarpeeksi tilaa 30-vuotiaan hahmon elämänkokemuksille. PG on Yhdysvalloissa käytössä oleva luokittelu, jonka kirjaimet tulevat sanoista parental guidance. Tällä tarkoitetaan sitä, että kaikki materiaali ei ole välttämättä sopivaa pienimmille lapsille ja katselun tulisi tapahtua vanhempien valvonnassa. Hilary Duff toivoi, että sarja voitaisiin siirtää Disney+:sta Hulu-palveluun, jolloin sille voisi antaa korkeamman ikärajaluokituksen.

Uutisoimme hiljattain, että Disney+ on höllentämässä käytäntöjään ikärajojen suhteen. Palveluun tulee nähtäville myös aikuisille suunnattua sisältöä ja samalla palvelun hinta nousee. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä jutusta.

Lue myös: Näyttelijäkaunotar Hilary Duff palasi suosikkihahmonsa hiustyyliin - katso, mitä on luvassa

Lue myös: Kolmatta lastaan odottava Hilary Duff pitää suomalaisista lastenvaatteista - katso vaikka

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat