Kuva: AOP

Lana Del Reyn kommentit turhauttavat jälleen nettikansaa: "Voitko vain olla hiljaa?"

11.01.2021 12:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laulaja jakoi tulevan albuminsa kansikuvan ja lähti heti puolustuskannalle kommentissaan.

Laulaja-lauluntekijä Lana Del Rey, oikealta nimeltään Elizabeth Grant, 35, on nostattanut jälleen kärhämää kiistanalaisilla kommenteillaan. Nainen julkisti tulevan albuminsa Chemtrails Over the Country Club kansikuvan ja samaan hengenvetoon kirjoitti Instagram-kommentin, jossa puolustelee kuvan valintaa. Mustavalkoisessa ja Del Reylle tyypillisesti nostalgisessa kuvassa laulaja nähdään usean muun naisen kanssa, ja tähden kommentista käy ilmi, että kyseiset naiset ovat hänen tosielämän ystäviään. On epäselvää, viittaako nainen kommentissaan johonkin tosiasialliseen kritiikkiin kansikuvasta vai kirjoittiko hän tekstin ennakoiden mahdollista kritiikkiä.

”Koska kysytte tätä tänään, sanon, että nämä ovat parhaita ystäviäni. Ja sattuu olemaan niin, että ystävissäni ja tässä kannessa on ei-valkoisia ihmisiä, ja siinä kaikki, mitä tästä sanon”, Del Rey kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Rasismisyytöksiä aiemminkin

Naista on aiemmin kritisoitu hänen rotukysymyksiin liittyvistä kommenteistaan. Lana Del Rey aiheutti kohua viime toukokuussa julkaisemallaan kirjoituksella, jossa hän vaikutti kritisoivan etenkin ei-valkoisia artisteja näiden sanoitusten aiheista ja harmitteli omien sanoitustensa saamaa vastaanottoa. Tuolloin Del Rey sai syytöksiä jopa rasismista. Naisen tuore kommentointi levynkanteen liittyen on nyt muistuttanut tämän kohun monien mieleen.

Lana Del Rey jatkaa rotukysymyksen käsittelyä Instagram-kommentissaan kertomalla olleensa koko uransa aikana ”äärimmäisen inklusiivinen yrittämättä olla sitä”.

”Parhaat ystäväni ovat räppäreitä, ja poikaystäväni ovat olleet räppäreitä. Parhaat ystäväni ovat tulleet kaikkialta”, Del Rey kirjoittaa.

Etenkin tämä kohta kirjoituksesta on herättänyt äläkkää nettikommenteissa. Monen mielestä kommentti menee samaan kategoriaan kuin ihmiset, jotka vakuuttelevat, etteivät voi olla rasisteja, koska heillä on mustia ystäviä.

Lana Del Rey nostaa kommentissaan esiin myös viimeviikkoisen mellakan Capitol-kukkulalla Yhdysvalloissa.

”Ennen kuin kommentoitte taas rotuasiasta, haluan sanoa, että minä en ole tunkeutunut Capitoliin, vaan muutan maailmaa jakamalla elämäni, ajatukseni ja rakkauteni ihmisille 24/7. Kunnioittakaa sitä”, Del Rey kirjoittaa.

Monen Twitter-kommentoijan mielestä naisen tunteenpurkaus oli tarpeeton ja osoitti naisen ymmärtämättömyyden häntä kohtaan esitetystä kritiikistä.

”Emme jaksa puolustella sinua, Elizabeth. Voitko vain olla hiljaa?”

”Hänkö todella sanoo, että räppärit ovat sama asia kuin ei-valkoiset ihmiset?”

”Poista tämä kommentti, Lana.”

Lue myös: Lana Del Reyn käyttämä kasvomaski sytytti netin liekkeihin: "Mikä häneen on mennyt?"

Lue myös: Lana Del Rey jälleen somemyrskyn keskellä - julkaisi videon ryöstelevästä väkijoukosta

Lähteet: Uproxx, NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat