Kuva: AOP

Caitlyn Jenner kokee transyhteisön hyljeksivän häntä: "Minua vastaan on hyökätty"

19.01.2021 20:15 - Iiro Myllymäki

Muun muassa Jennerin poliittiset näkemykset ovat herättäneet vastustusta transihmisissä.

Caitlyn Jenner, 71, on yksi kuuluisimpia transsukupuolisia ihmisiä. Hänen paljastuksensa transsukupuolisuudestaan vuonna 2015 oli viihdevuoden isoimpia uutisia. Keeping Up With the Kardashians -tosi-tv-sarjassa nähty Kylie ja Kendall Jennerin isä ja aiempi olympiavoittaja kokee, että hän ei ole kuitenkaan saanut täyttä tukea transyhteisöltä.

Asia tuli ilmi The Skinny Confidential Him & Her -podcastissa, jossa juontaja Michael Bosstick nosti esiin, että ihmiset reagoivat eri tavalla hiljattaiseen Elliot Pagen ilmoitukseen transsukupuolisuudestaan.

- Mielestäni on kaksinaismoralismia, että sinä sait niin paljon paskaa niskaasi samoilta ihmisiltä, jotka kyllä tukevat muita Hollywoodissa sukupuoltaan korjaavia, juontaja sanoi.

Caitlyn Jenner vastasi tähän rauhallisesti ja harkiten. Hän väittää, että häneen suhtaudutaan epäilevästi, koska hänellä oli pitkään valkoisen miehen etuoikeudet.

- Minulla on ollut kaikki etuoikeudet maailmassa. Olen siitä samaa mieltä, Jenner myöntää.

Naisen mukaan hänelle on ollut pettymys, miten häneen on suhtauduttu, sillä hän itse on uskonut vahvasti voivansa muuttaa maailmaa. Caitlyn Jenner on ilmaissut olevansa pitkäaikainen republikaanipuolueen tukija, mikä poikkeaa monen transihmisen poliittisista kannoista.

"Olen yrittänyt vain auttaa"

Jenner on törmännyt mielestään ikävään suhtautumiseen myös hyväntekeväisyystyössään. Hän kertoo auttaneensa HLBTIQ+-järjestöjä mutta kohdanneensa samojen järjestöjen taholta vastustusta.

- Olen auttanut joitain järjestöjä täällä Los Angelesissa. Heillä on saattanut olla jokin tapahtuma, jota olen auttanut järjestämään maksamalla, mutta he ovat pyytäneet minua olemaan tulematta, koska olen liian kiistanalainen hahmo.

- Jotkut yhteisön jäsenet ovat hyökänneet minua vastaan, vaikka olen yrittänyt vain auttaa, Jenner sanoo.

Yksi osoitus transyhteisön varauksellisuudesta Jenneriä kohtaan on itsekin transsukupuolisen psykoterapeutti Laura A. Jacobsin Caitlyn Jennerille kirjoittama avoin kirje, joka julkaistiin Huffington Postin sivuilla vuonna 2016. Kirjeessä Jacobs kritisoi Jenneriä muun muassa tämän poliittisista näkemyksistä ja republikaanien Ted Cruzin kannatuksesta.

"Kun menet sellaisen poliitikon ja puolueen kannalle, joka kannattaa syrjintää ja väkivaltaa (sekä hienovaraista että täysin peittelemätöntä) tällaisena aikana, kun transihmiset ovat yhä haavoittuvaisia, olet loukannut suurinta osaa yhteisöstämme", Jacobs kirjoitti.

Jacobs ilmaisi myös pettymyksensä Jennerin I Am Cait -tosi-tv-ohjelmaan, jossa hän tapasi transvaikuttajia mutta Jacobsin mukaan ei onnistunut ottamaan opiksi kohtaamisistaan. Hänen mukaansa Jenner edustaa tosi-tv-sarjan perusteella edelleen etuoikeutettua Kardashian-elämäntyyliä, jollainen on pitänyt transihmiset alistettuina.

Lue myös: Netflix-sarjan tähti ilmoitti transsukupuolisuudestaan - miten käy cissukupuolisen roolihahmon?

Lue myös: Caitlyn Jenner koki painetta riisuutua kameroille tosi-tv-ohjelmassa - lopulta kuvat levisivät

Lähteet: E! News, Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat