Kuva: AOP

Korkeasaaren viimeiselle pesukarhulle löytyi uusi koti - "Viranomaiset näyttivät vihreää valoa"

27.01.2021 15:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Viime lokakuussa Lilli jäi saaren ainoaksi lajinsa edustajaksi.

Uutisoimme lokakuussa, että Korkeasaaressa koettiin surullisia hetkiä, kun pesukarhu Lilli oli jäänyt saaren ainoaksi lajinsa edustajaksi.

Nyt kuitenkin eläintarha tiedottaa, että Lillille on löytynyt uusi koti. Koska pesukarhuja ei ole suomalaisissa Euroopan eläintarha- ja akvaarioyhdistykseen kuuluvissa eläintarhoissa, sopivaa laumaa Lillille etsittiin ulkomailta. Sellainen löytyi Alankomaista.

- Rotterdamista sanottiin, että Lilli voi muuttaa heille, jos saamme siirron järjestymään. Se olikin haastavin osuus, sillä meidän piti selvitellä eri maiden viranomaisten kanssa, miten yhden pesukarhun kuljetus EU-maasta toiseen olisi järjestettävissä. Suomen viranomaiset näyttivät siirrolle vihreää valoa ja lopulta myös Alankomaista saatiin suostumus. Samalla Lillille varmistui uusi koti, iloitsee Korkeasaaren kuraattori Hanna-Maija Lahtinen.

Suomalaisesta kodista peräisin oleva Lilli muutti Korkeasaareen syksyllä 2016.

Pesukarhu on EU:n haitallisten vieraslajien luettelossa, eikä lajia saa tuoda enää Suomeen tai muihinkaan EU-maihin. Lajia ei saa myöskään myydä eikä lisäännyttää. Lainsäädännöllä halutaan estää pesukarhun leviämistä luonnossa ja suojella paikallista lajistoa.

Lue myös: Korkeasaari tiedottaa: Topias-saimaannorppa on menehtynyt

Lue myös: Korkeasaaressa vieraita odotti yllätys - nyt eläintarha kertoo, mistä on kyse

Lähde: Korkeasaari

Kilpailut

Uusimmat