Kuva: AOP

Jasper Pääkkönen saa rinnalleen ruotsalaistähtiä - Omerta 6/12 -elokuvan kuvaukset loppusuoralla

08.02.2021 13:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Elokuva perustuu Ilkka Remeksen menestysromaaniin 6/12.

Ilkkka Remeksen menestysromaaniin pohjautuvan Omerta 6/12 -elokuvan kuvaukset ovat loppusuoralla.

Aku Louhimiehen ohjaamaassa elokuvassa Jasper Pääkkösen, 40, rinnalla nähdään ruotsalaistähdet Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason, kertoo tuotantoyhtiö Cinematic tiedotteessa.

Blondell on tuttu muun muassa tv-sarjasta The Inner Circle. Lisäksi hänet nähdään ensi-iltaansa odottavassa Marvel-elokuvassa Black Widow sekä ensimmäisessä ruotsalaisessa Netflix-elokuvatuotannossa Red Dot.

Islantilais-ruotsalainen Gudnason on tuttu muun muassa elokuvista Falling, Borg vs. McEnroe ja The Girl in the Spider’s Web. Lisäksi hän on näytellyt peräti kahdessatoista Wallander-elokuvassa sekä Rakasta mua -sarjassa.

Pääkkönen tuli alun perin tunnetuksi sarjasta Salatut elämät. Sen jälkeen hänestä on tullut yksi menestyneimmistä suomalaisista elokuvanäyttelijöistä. Hän on näytellyt muun muassa Spike Leen elokuvissa BlacKkKlansman ja Da 5 Bloods. Lisäksi hän on esiintynyt Viikingit-sarjassa.

Omerta 6/12 -elokuvan kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös muun muassa ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španović (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gračić (tv-sarjat The Paper ja Succession), irlantilainen Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Elokuvassa Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi.

Suojelupoliisin Max Tanner (Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi.

Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos.

Blondell näyttelee Ruotsin tiedustelupalvelun Säpon etsivää Sylvia Madsenia. Gudnason puolestaan esittää serbijoukon johtohahmoa Vasa Jankovicia.

Elokuva saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa 2021.

Lue myös: Jasper Pääkkönen huomiota herättävässä kuvassa Viikingit-sarjan kulisseissa: "Nähdään Valhallassa"

Lue myös: 40 vuotta täyttäneelle Jasper Pääkköselle järjestettiin yllätyssynttärit - katso kuvat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat