Kuva: AOP

Star Wars -sarjan tähti lyttää cancel-kulttuurin kovasanaisesti - "Tämä on v*tun hullua aikaa"

03.03.2021 20:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

The Mandalorian -sarjassa nähty Bill Burr puolustaa sarjasta nettikohun myötä potkut saanutta Gina Caranoa. Hän ei ymmärrä internetin cancel-kulttuuria.

Koomikko ja näyttelijä Bill Burr, 52, puolustaa Star Warsin spin-off-sarja The Mandalorianista potkut saanutta Gina Caranoa, 38.

Aiemmin uutisoitiin, että Disneyn omistama Lucasfilm ei jatkanut Caranon sopimusta hänen kommenttiensa vuoksi. Carano oli muun muassa vitsaillut transsukupuolisten kustannuksella ja verrannut konservatiivien asemaa nykypäivän Yhdysvalloissa natsien juutalaisvainoihin.

Migs Mayfield -nimistä palkkionmetsästäjää Mandalorianissa esittävä Burr ei säästellyt sanojaan The Bill Bert Podcastissa.

– Carano on ihana ihminen. Aivan v*tun mukava persoona, Burr kuvailee Caranoa.

Gina Carano sai potkut The Mandalorian -sarjasta nettikommenttiensa vuoksi. (kuva: AOP)

Burr ei hyväksy niin sanottua cancel-kulttuuria. Sillä tarkoitetaan yleensä nettiaktivismia, jossa vääriksi koettuja mielipiteitä sanoneita ihmisiä vaaditaan vastuuseen. "Canceloinnilla" pyritään boikotoimaan henkilöä ja saada tämä menettämään työnsä.

– Myös minun täytyy varoa, mitä v*ttua päästän suustani. Tämä on v*tun hullua aikaa, Burr toteaa.

Caranon potkujen myötä lelujätti Hasbro lopetti Caranon roolihahmoa Cara Dunea esittävän lelun valmistamisen. Burr totesi, että nyt joku varmaan yrittää saada hänen roolihahmostaan tehdyn lelun pois markkinoilta.

Hän korostaa, että ei puolusta vakaviin rikoksiin, kuten seksuaaliseen väkivaltaan syyllistyneitä ihmisiä. Potkujen antamista mielipiteiden takia hän ei kuitenkaan ymmärrä.

– Nyt se on mennyt siihen, että todetaan "teit harkitsemattoman vertauksen, joten heitä hyvästit unelmillesi", Burr sanoo.

Näyttelijä-koomikko Bill Burr ei ymmärrä cancel-kulttuuria. (kuva: AOP)

Koomikkona tunnettu Burr herätti itse somekohun viime vuonna, kun hän vitsaili suositussa Saturday Night Live -ohjelmassa muun muassa maskien käytöstä ja cancel-kulttuurista.

Ei ole tiedossa tuleeko Burr palaamaan rooliinsa Mandalorianin kolmannelle kaudelle.

Lue myös: Merkittävää roolia Star Wars -sarjassa esittänyt näyttelijä sai potkut - somekohu oli liikaa

Lähde: The Bill Bert Podcast

Suosittelemme

Uusimmat