Kuva: AOP/AOP

Kohujuontaja Piers Morgan aiheutti itsetuhoisia ajatuksia - näyttelijä iloitsee eropäätöksestä

10.03.2021 16:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Suositun Good Morning Britain -aamuohjelman juontaja Piers Morgan erosi ohjelmasta kohun saattelemana tiistaina. Brittinäyttelijä ja mediapersoona Jameela Jamil iloitsee asiasta Twitterissä ja kertoo miehen aiheuttaneen hänelle itsetuhoisia ajatuksia viime keväänä.

Suositun brittiläisen Good Morning Britain -aamuohjelman juontaja Piers Morgan, 55, on jättänyt pestinsä ohjelmassa kuuden vuoden jälkeen tiistaina. Erosta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun Morgan käveli ulos suorasta lähetyksestä ohjelman toisen juontajan kritisoitua Morganin näkemyksiä herttuatar Meghanista ja prinssi Harrysta.

Morgan julisti, että ei usko sanaakaan Meghanin väitteitä kuninkaallisesta perheestä. Harry ja Meghan antoivat poikkeuksellisen haastattelun Oprah Winfreylle, joka televisioitiin Yhdysvalloissa maanantain vastaisena yönä. 

Haastattelussa kävi muun muassa ilmi, että hovi oli huolestunut parin Archie-pojan ihonväristä, ja että Meghan kärsi itsetuhoisista ajatuksista raskauden aikana, joihin hovin työntekijät eivät kuitenkaan suostuneet antamaan apua, sillä sen pelättiin näyttävän huonolta.

Myöhemmin Morgan palasi mukaan lähetykseen, mutta kohun ainekset olivat valmiit. Katsojat tekivät kommenteista huimat 41 000 valitusta ja eri mielenterveysjärjestöt vaativat miehen eroa. Britannian tv-sääntelyviranomainen Ofcom on aloittanut Morganista tutkinnan.

Daily Telegraphin lähteiden mukaan jopa herttuatar Meghan on ollut yhteydessä aamuohjelmaa esittävään kanavaan. Kumpikin osapuoli on kieltäytynyt kommentoimasta väitteitä.

Morganin kommenteissa ei sinällään ollut mitään uutta. Hänet tunnetaan suorasukaisista ja kovasanaisesta mielipiteistä, jotka nousevat säännöllisesti otsikoihin. Erityisesti Harry ja Meghan ovat olleet miehen pilkan kohteena jo pitkään.

Jokin raja kuitenkin vaikuttaa ylittyneen tiistain lähetyksessä.

Tiistai-iltana aamuohjelmaa esittävä ITV ilmoitti kotisivuillaan, että keskustelun jälkeen Morgan on päättänyt jättää ohjelman.

Morgan itse puolustaa mielipidettään ja kommenttejaan sananvapaudella.

Morgan aiheutti itsetuhoisia ajatuksia brittitähdelle

Näyttelijä ja mediapersoona Jameela Jamil, 45, julkaisi eropäätöksen jälkeen Twitter-päivityksen, jossa hän kertoo Morganin viime keväällä aloittaman ajojahdin aiheuttaneen hänelle itsetuhoisia ajatuksia.

"Vuosi sitten melkein tapoin itseni Piers Morganin viime helmikuussa aloittaman säälimättömän kampanjan takia. Olen iloinen, että olen hengissä monesta syystä", Jamil kirjoittaa.

Päivityksessä hän jakoi videon itsestään poseeraamassa punaisella matolla iloisissa tunnelmissa Emmy-gaalassa. Jamilin mukaan video kuvastaa hänen tunnelmiaan Morganin erouutisen jälkeen.

Morgan syytti Twitterissä Jamilin kiusanneen tosi-tv-ohjelma Love Islandin brittiversion juontaja Caroline Flackia viesteillä. Flack jätti ohjelman juontopestin pahoinpitelysyytteen nostattaman kohun myötä viime vuonna. Hänet löydettiin kuolleena 15. helmikuuta 2020. Flackin perheen asianajaja on vahvistanut kuoleman olleen itsemurha.

Jamil ajautui vastakkain Morganin kanssa uudemman kerran viime syksynä. Tuolloin hän puolusti Sussexin herttuaparia Twitterissä heidän päätöksestään tukea Joe Bidenin vaalikampanjaa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Morgan oli kritisoinut Harrya ja Meghania, sillä perinteisesti kuninkaalliset pitäytyvät puuttumasta päivänpolitiikkaan.

Lue myös: Tv-tähti Piers Morgan ei usko Meghanin puheita itsetuhoisista ajatuksista - sai heti läksytyksen

Lue myös: Suosikkijuontaja lyttää prinssi Harryn ja Meghanin vauvauutisen: "Imelä kuva"

Lue myös: Kim Kardashianin tuoreet kuvat kuvottavat mediapersoona Piers Morgania: "Hemmoteltu imbesilli"

Lähteet: Daily Mail, Unilad

Suosittelemme

Uusimmat