Kuva: AOP

Halsey ilmoitti uudet pronomininsa someprofiileissaan - faneilta satelee kiitosta

15.03.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Halsey kertoo, että hänestä voi käyttää sekä she- että they-pronomineja.

Laulajatähti Halsey, 26, on ilmoittanut hänestä käytettävät pronominit someprofiileissaan. Halseyn Instagram- ja Twitter-tileillä lukee nyt, että hänestä voi käyttää sekä she- että they-pronomineja. She-pronominilla viitataan naiseen, kun taas they-pronominilla tavataan viitata ihmisiin, jotka eivät koe binääristä sukupuolen jaottelua omakseen. Kun ihminen käyttää sekä she- että they-pronomineja itsestään, tällä usein viitataan jonkinlaiseen poikkeamaan kaksinapaisen sukupuolijärjestelmän noudattamisesta.

Halsey on saanut faneiltaan suuren määrän kannustusta pronominimuutoksen jälkeen. Laulaja on osoittanut kiitoksensa saamastaan tuesta Instagramin tarinoissaan, minne hän kirjoitti yksinkertaisesti ”kiitos” sydänemojin kera.

Teen Vogue kirjoittaa, että raskaana oleva Halsey julkaisi helmikuussa Instagramissa tekstin, jossa hän pohti sukupuoli-identiteettiään.

”Luulin, että raskaus antaisi minulle voimakkaita, binäärisiä tunteita ’naiseudesta’, mutta se onkin muuttanut täysin käsitykseni sukupuolesta. Voimakkaampi yhteyteni kehooni on saanut minut entistä tietoisemmaksi omasta ihmisyydestäni, ja siinä kaikki”, Halsey kirjoitti.

Koko päivityksen pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Suomessa persoonapronomineista on noussut viime aikoina keskustelua sen jälkeen kun suosikkimeteorologi Pekka Pouta ihmetteli Twitterissä pronominien ilmoittamista someprofiileissa. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä jutusta.

Lue myös: Menikö sinultakin ohi? Halseyn raskauspaljastuksessa on koskettava piiloviesti

Lue myös: Transsukupuolisuudestaan kertonut Elliot Page kiittää fanejaan: "Tukenne on mitä suurin lahja"

Lähde: Teen Vogue

Kilpailut

Uusimmat