Kuva: AOP

Yliannostuksen ottaneen Demi Lovaton avustajan soittama hätäpuhelu hätkähdyttää uutuusdokkarissa

24.03.2021 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Dokumentissa käydään läpi, mitä tapahtui yliannostuksen jälkeisenä aamuna, kun Lovaton avustaja löysi tähden henkihieverissä kotoaan.

Demi Lovato, 28, kertoo uudessa dokumenttisarjassaan Dancing with the Devil yksityiskohtaisesti päihderiippuvuuden aiheuttamista vaaroista ja mutkikkaasta toipumisprosessistaan.

Heinäkuussa 2018 Lovato otti yliannostuksen ja kävi lähellä kuolemaa. Dokumentissa kerrotaan, mitä yliannostuksen jälkeisenä aamuna tapahtui. Lovaton tuolloinen avustaja Jordan Jackson löysi Lovaton kotoaan, sillä hänen oli tarkoitus viedä Lovato sovittuun lääkärin tapaamiseen. Jackson meni Lovaton makuuhuoneeseen ja löysi tähden makaamassa liikkumattomana eikä saanut tähän kontaktia. Tässä kohtaa Jackson soitti apuun Lovaton turvamiehen Max Lean. Lea kutsui Lovaton kotiin turvatiimin ihmisiä, ja Jackson mietti seuraavaa siirtoaan.

- Tuossa kohtaa muita ihmisiä alkoi saapua paikalle. Mietin, soitanko hätänumeroon. Päätin soittaa. Livahdin alakertaan soittamaan puhelun, koska en halunnut joutua ongelmiin, koska olen soittanut hätänumeroon, Jackson kertoo.

Kun Jackson soitti 911-numeroon, joku Lovaton tiimin jäsenistä huusi hänelle, että hänen tulee pyytää ambulanssia ottamaan hälytysäänet pois päältä.

Dokumentissa kuullaan pätkä Jacksonin soittamasta hätäpuhelusta.

- Sinun pitäisi kuulla sireenit pian, hätäkeskuksesta kerrotaan Jacksonille.

- Ei sireenejä, kiitos, eihän? Jackson sanoo.

- Tämä on hätätilanne. Minulla ei ole valtaa tuollaiseen. Tämä on ehdottomasti hätätilanne hänelle, hätäkeskuksesta vastataan jämäkästi.

Elinaikaa 5-10 minuuttia

Jordan Jackson muistelee katsoneensa, kun ensihoitajat yrittivät elvyttää Lovatoa.

- Yhdessä kohtaa hän muuttui täysin siniseksi. Silloin ajattelin, että hän on varmasti kuollut. Se oli hulluinta, mitä olen nähnyt, Jackson kertoo.

Jotkut dokumentin katsojat ovat järkyttyneet siitä, että Lovaton tiimistä toivottiin, että ambulanssi ajaisi ilman hälytysääniä ilmeisesti, jotta ulkopuoliset eivät saisi heti vihiä Lovaton tilanteesta. Lovato vietiin sairaalaan, ja pian naisen yliannostus oli otsikoissa ympäri maailmaa. Dokumentista käy ilmi, että Lovaton perheenjäsenet saivat tietää naisen tilanteesta vasta tässä vaiheessa.

Lovato kertoo dokumentissa, että avustaja Jacksonin nopealla toiminnalla oli suuri merkitys hänen eloonjäännissään.

- Lääkärini sanoivat minulle, että minulla oli viidestä kymmeneen minuuttia elinaikaa ja jos avustajani ei olisi saapunut, en olisi tässä tänään, Lovato sanoo.

Dancing with the Devil -dokumenttisarjan kaksi ensimmäistä osaa on nyt julkaistu. Voit katsoa ne ilmaiseksi YouTubesta alta.  

Lue myös: Demi Lovato illasta, jolloin retkahti: "Sen kaiken olisi pitänyt olla minulle kohtalokasta"

Lue myös: Demi Lovato kertoo traumaattisesta neitsyyden menettämisestä: "Hän ei joutunut siitä vastuuseen"

Lähteet: Popsugar, NBC News

Kilpailut

Uusimmat