Kuva: AOP

Prinssi Philipin hautajaisissa ei nähdä sotilasasuja - kuningatar ei halua nolata prinssi Harrya

15.04.2021 14:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Prinssi Harry on ainoa kuninkaallisen perheen miespuolinen jäsen, joka ei saa käyttää sotilaspukua virallisissa tilaisuuksissa.

Kuninkaallinen perhe ei tule käyttämään sotilasuniformuja prinssi Philipin hautajaisissa, kertoo The Sun. Niiden sijaan kaikki tulevat pukeutumaan siviilimalliseen mustaan pukuun.

– Se on kaikista sujuvin ratkaisu, sotilaslähde kertoo lehdelle.

Kuningatar Elisabetin päätös rikkoo pitkään jatkuneen perinteen. Lehtitietojen mukaan tarkoituksena on välttää kiusallinen tilanne, sillä prinssi Harry ei saa muista miespuolisista kuninkaallisista poiketen käyttää sotilasasua. 

Vaikka prinssi Harry teki vuosien mittaisen sotilasuran ja palveli Afghanistanissa, hän luopui sotilasarvostaan samalla, kun jätti kuninkaalliset edustustehtävät viime vuonna. Protokollan mukaan hänen täytyisi siten tulla paikalle siviiliasussa.

Kuningattaren päätös välttää myös kiistan hänen poikansa prinssi Andrew'n pukeutumisesta. Andrew ei ole edustanut julkisissa tehtävissä sen jälkeen, kun hänen ystävyytensä seksuaalirikoksista tuomitun Jeffrey Epsteinin kanssa tuli julkisuuteen. Hänet oli tarkoitus ylentää amiraaliksi 60-vuotispäivänsä kunniaksi viime kesänä, mutta seremoniaa ei koskaan järjestetty.

Prinssi Philip kuoli perjantaina 9. huhtikuuta 99-vuotiaana. Hänet haudataan lauantaina.

Lue myös: Miksi Meghan jää pois prinssi Philipin hautajaisista? Raskaus on tekosyy, vihjaavat ystävät

Lue myös: Prinssi Philip muistutti nuorena hämmentävän paljon prinssi Harrya - katso kuva

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat