Kuva: AOP

Spice Girlsin Mel B eli pitkään kaksoiselämää - "Suljettujen ovien takana kaikki oli toisin"

14.05.2021 14:15 - Iiro Myllymäki

Mel B kertoo kärsineensä pitkään väkivallan uhrina avioliitossaan. Hän haluaa muistuttaa siitä, että kuka tahansa voi joutua lähisuhdeväkivallan uhriksi.

Spice Girls -tähti Mel B, oikealta nimeltään Melanie Brown, 45, kertoo eläneensä pitkään kaksoiselämää kärsiessään väkivaltaisessa parisuhteessa. Mel B on jo aiemmin syyttänyt ex-miestään Stephen Belafontea, 45, kotiväkivallasta ja henkisestä alistamisesta. Parin avioliitto kesti kymmenen vuotta. Belafonte on kiistänyt syytökset väkivaltaisuudesta.

Mel B tähdittää nyt herättelevää kampanjavideota, joka perustuu hänen omiin kokemuksiinsa. Women’s Aid -järjestön videolla Mel B esittää väkivaltaisessa suhteessa olevaa naista, jonka mies hakkaa häntä, mutta ulospäin pari pitää kulisseja yllä. Videon lopussa nainen pakenee. Kyseessä on samalla säveltäjä Fabio D'Andrean musiikkivideo. Videon voit katsoa alta. Huomioi, että väkivaltaisen sisällön takia video ei sovi herkimmille.

Mel B muistetaan Spice Girls -yhtyeen räväkkänä Scary Spicena. Mel B kertoo ITV:n haastattelussa, että vaikka hänen lavapersoonansa ja julkinen imagonsa on täynnä tyttöenergiaa, hän oli pitkään alistetussa asemassa parisuhteessaan.

- Suljettujen ovien takana kaikki oli toisin, Mel B sanoo.

Nainen painottaa, että kuka tahansa voi joutua lähisuhdeväkivallan uhriksi.

- Ei ole väliä, minkä värinen olet. Ei ole väliä, miltä näytät tai mitä yhteiskuntaluokkaa edustat. Kuka tahansa voi kohdata väkivaltaa, Mel B sanoo.

Stephen Belafonte ja Mel B vuonna 2016. Pari erosi vuonna 2017. (kuva: AOP)

Nainen muistelee haastattelussa tuomarointiaan America’s Got Talent -ohjelmassa. Kotona kuvauspäivien jälkeen kaikki oli aivan toisin kuin kuvauksissa.

- Kun menin kotiin ja otin meikit pois, sitten koin kaiken sen kamaluuden ja nimittelyn ja nöyryytyksen. Se oli aivan kamalaa. Elin kahta hyvin erilaista elämää, mutta olin silti minä, sama ihminen, Mel B kertoo.

Mel B muistuttaa, että väkivaltaisesta suhteesta lähteminen ei ole niin helppoa kuin monet voisivat luulla.

- Suhteesta pois pääseminen tuntuu mahdottomalta, koska on tullut eristetyksi. Jotkut naiset eivät edes saa käyttää kännykkäänsä tai pääse käsiksi rahoihinsa. Näin oli minun tilanteessani. Sinut eristetään muusta maailmasta. Normaaliksi tilanteeksi muodostuu se, että elät väkivaltaisessa suhteessa ilman poispääsyä.

Mel B kertoo, että väkivalta jatkui koko kymmenen vuoden liiton ajan.

Jos kärsit lähisuhdeväkivallasta, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Nollalinjan maksuttomaan auttavaan puhelimeen soittamalla 080 005 005.

Lue myös: Mel B kohtasi rasismia Spice Girls -aikoina - joutui puolustautumaan Wannabe-videon kuvauksissa

Lue myös: Mel B:n koira riemastuttaa rantakuvissa, fanit: 'Siellä viettämässä Leijonakuningas-hetkeä'

Lähde: ITV

Kilpailut

Uusimmat