Kuva: AOP

Mel B kohtasi rasismia Spice Girls -aikoina - joutui puolustautumaan Wannabe-videon kuvauksissa

08.06.2020 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Mel B oli Spaissareiden ainoa ei-valkoinen jäsen.

Rasismi on noussut suureksi puheenaiheeksi ympäri maailmaa George Floydin kuoleman myötä. Valkoihoinen poliisi tappoi tummaihoisen Floydin Yhdysvalloissa Minneapolisissa pitämällä polvea tämän niskan päällä liki yhdeksän minuutin ajan, ja tämä on aiheuttanut laajamittaisia mielenosoituksia rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan.

Monet julkisuuden henkilöt ovat liittyneet keskusteluun, ja nyt Spice Girls -tähti Melanie Brown, eli Mel B, 45, on kertonut kohtaamastaan rasismista. Nainen oli ainoa ei-valkoinen Spice Girlsin jäsen. Mel B muistelee, että hän kohtasi erilaista kohtelua jo debyyttisinkku Wannaben musiikkivideon kuvauksissa vuonna 1996. Tuolloin stylisti halusi suorentaa Mel B:n luonnolliset hiukset. Nainen kieltäytyi.

- Hiukset olivat tärkeä osa identiteettiäni. Ne olivat erilaiset kuin kaikilla muilla tytöillä, mutta juuri siitä Spice Girlsissä oli kyse - erilaisuuksien juhlistamisesta, Mel B kertoo Daily Star -julkaisulle.

Nainen kertoo saaneensa musiikkivideosta positiivista palautetta. Hän vastaanotti monia kirjeitä, joissa häntä kiiteltiin tärkeäksi roolimalliksi.

Videon voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Toinen tilanne, jota Mel B muistelee haastattelussa, sattui, kun viisikko oli etsimässä esiintymisasuja designer-vaateliikkeestä.

- Oli kertoja, kun kohtasin ilmiselvää rasismia. Minua pyydettiin poistumaan designer-kaupasta Sun Cityssa, missä olin muiden tyttöjen kanssa. On aika kamalaa ajatella, että en edes yllättynyt siitä. Jos olet ruskea, jokin osa sinussa osaa aina odottaa jonkinlaisia selkkauksia, Mel B sanoo.

Mel B muistelee, että kerran hän havainnollisti bänditoverilleen Geri Hornerille (tuolloin Halliwell), miltä tuntuu olla ainoa musta liki kaikkialla, minne meneekin. Hän vei Gerin kotikaupungissaan Leedsissä klubille, jossa Geri oli ainoa valkoihoinen.

- Valkoisten on melkein mahdotonta tajuta, millaista on olla ruskea tai musta. Se häiritsi minua. Klubi oli pieni ja aivan täynnä, ja pyysin Geriä kertomaan minulle, mitä hän näki. Hän katsoi ympärilleen ja sanoi, että kaikki ovat mustia paitsi hän. Minä sanoin, että tällaista koen itse melkein joka päivä. Olen aina se ainoa ruskea tyttö huoneessa. Se oli aika merkittävä hetki minulle, Mel B sanoo.

Lue myös: Tiesitkö tarinan Spice Girls -Gerin ikonisen minimekon takana? Syytettiin ensin rasistiseksi

Lue myös: Mel B ottaa kantaa Geri Hornerin julkiseen anteeksipyyntöön: "Luulitko todella, että lopettaisimme?"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat