Kuva: AOP

Blind Channelin Jaja Ding Dong -kyltit saivat suuren suosion - bändi kertoo nyt, mistä idea lähti

26.05.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Blind Channel hurmasi viisuyleisön heiluttelemalla suorissa lähetyksissä kylttejä, jotka viittasivat Netflixin euroviisuelokuvaan.

Suomea Eurovision laulukilpailussa edustanut Blind Channel sijoittui hienosti kuudennelle sijalle ja toi Rotterdamista tuliaisina Suomen kaikkien aikojen toiseksi parhaan euroviisusijoituksen. Yhtye sai suosiota äänestäjien lisäksi myös nettikommentoijien keskuudessa, ja bändin tietyt edesottamukset ovat nousseet meemeiksi asti.

Blind Channel yllätti toisessa semifinaalissa green roomissa, kun kamera kuvasi heitä biisikertauksen aikana. Yhtye heilutti kylttiä, jonka toisella puolella näkyi yhtyeen esiintymisnumero ja toisella puolella luki ”Play Jaja Ding Dong”, eli "Soittakaa Jaja Ding Dong". Kylttiä lähdettiin heti kommentoimaan innokkaasti sosiaalisessa mediassa, mutta osalta kyltin viittaus meni ohi.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jaja Ding Dong on kappale viime vuonna julkaistusta Netflixin euroviisuelokuvasta Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Elokuvassa kappale on perinteinen juomalaulu, jota Fire Saga -yhtyeen keikkayleisö innokkaasti toivoo soitettavaksi. Erityiseen meemisuosioon nousi yksi keikkayleisön jäsen, joka huutaa bändille aggressiivisesti ”Play Jaja Ding Dong”. Arvostelumme elokuvasta voit lukea tästä linkistä.

Blind Channel kertoo Voice.fi:n haastattelussa katsoneensa elokuvan Rotterdamissa viisuviikon alkajaisiksi maanantaina, kun heillä oli ylimääräistä aikaa. Osa oli nähnyt elokuvan jo aiemmin. Elokuvan vitsikkyys puri Blind Channeliin. Jaja Ding Dong palautui bändin jäsenten mieleen, kun he pohtivat, keksisivätkö he jotakin hauskaa kylttiä green roomiin.

- Noin tunti ennen semifinaalilähetystä mietimme, että meitä varmaan kuvataan siellä green roomissa. Ajattelimme, että pitäisikö meidän keksiä jotain kivaa sinne. Yhtäkkiä meillä oli kyltti siellä, kitaristi Joonas Porko muistelee.

Blind Channelin jäsenet huomasivat semifinaalin jälkeen, että kyltinheiluttelusta lähti liikkeelle myös meemejä, joissa ”Play Jaja Ding Dongin” tilalle oli kirjoitettu milloin mitäkin. Tämän lisäksi myös solisti Joel Hokan oluthuikasta lähti leviämään meemejä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Voisiko bändi itse soittaa Jaja Ding Dongin?

Bändi halusi jotakin green room -vitsailua myös finaaliin, mutta tismalleen samaa Jaja Ding Dong -kylttiä ei enää viitsinyt heiluttaa. Näin ollen yhtye päätti teettää hienommat kyltit samalla tekstillä ja lisäksi naamarit ”play Jaja Ding Dongia” elokuvassa huutaneesta Olofista, jota näyttelee Hannes Óli Ágústsson.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

- Oli vielä läppä, kun tämä tyyppi jakoi finaalissa Islannin pisteet, Porko sanoo.

Tosiaan, Ágústsson jakoi roolihahmossaan 12 pistettä millepäs muullekaan kuin Jaja Ding Dongille - ja jälleen kerran meemitehtailijat saatiin tyytyväisiksi.

Kunkin maan euroviisudelegaatiolla oli omat avustajansa Rotterdamissa. Nämä ”hostit” kävivät muun muassa kaupassa artistien puolesta, sillä koronaturvallisuussäännösten vuoksi artistien menemiset oli rajoitettu minimiin. Suomen delegaation hostit saavat paljon kiitosta Blind Channelilta, ja nämä avustajat onnistuivat teettämään finaalin Jaja Ding Dong -kyltit.

Blind Channelin matka Euroviisuihin -videodokumenttisarjan viimeisessä osassa nähdään, että bändi virittäytyi finaalitunnelmiin kuuntelemalla Jaja Ding Dong -kappaletta takahuoneessaan. Jakson pääset katsomaan alta.

Tärkein kysymys tietenkin kuuluu, voisiko Blind Channel itse joskus soittaa Jaja Ding Dongin, jos joku tätä yleisöstä raivokkaasti vaatisi.

- Ei ehkä kuulu meidän settilistaan, mutta never say never. Jos joku multimiljonääri joskus buukkaa meidät jollain uskomattomalla hinnalla omalle hääkeikalleen, niin lupaamme vetää, yhtye kertoo.

- Anyway karaokessa tämä vedetään ehdottomasti, bändi jatkaa.

Lue myös: Blind Channelilta yksiselitteinen reaktio Italian voittobändin huumekohuun: "Naurettavaa"

Lue myös: MTV: Blind Channelin reaktio yleisöääniin tallentui videolle: "Me ollaan ykköspaikalla!"

Voice.fi, Radio Nova, Radio City, Iskelmä ja Radio SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat