Kuva: AOP

Blind Channelilta yksiselitteinen reaktio Italian voittobändin huumekohuun: "Naurettavaa"

25.05.2021 17:45 - Iiro Myllymäki

Blind Channelin mielestä euroviisuvoittajan huumespekulaatiot paljastivat, millaisia stereotypioita edelleen rokkareihin liitetään.

Blind Channel toi Suomelle euroviisuhistoriamme toiseksi parhaan tuloksen, kun yhtye sijoittui Dark Side -kappaleellaan kuudenneksi lauantain Eurovision laulukilpailun finaalissa. Nyt bändi on palannut intensiiviseltä kilpailureissulta Rotterdamista tyytyväisin mielin.

- Oli mahtava reissu. Saimme sen, mitä lähdimme hakemaan ja vielä enemmänkin, tiivistää bändissä sampleja ja perkussioita soittava Aleksi Kaunisvesi Voice.fi:n haastattelussa.

Blind Channelia koskevat hyvät uutiset ovat seuranneet toisiaan viime päivinä. Jo ennen finaalia kerrottiin, että yhtye on solminut kansainvälisen levytyssopimuksen Sony Musicin alaisuudessa toimivan Century Media Recordin kanssa. Finaalin jälkeen Dark Side -edustuskappale nousi usean maan Spotifyn 50:n kuunnelluimman biisin joukkoon, ja maailmanlaajuisesti kappale nousi kuunnelluimpien kappaleiden listalla peräti sijalle 62. Uusia someseuraajiakin on tulvinut, joten bändi on onnistunut edistämään violent popiksi ristimänsä musiikkityylin ilosanomaa.

Yhtye ei ole kainostellut julistaessaan haluaan valloittaa maailma ja olla maailman suurin rockbändi. Euroviisuihin yhtye lähti ensisijaisesti edistämään omaa uraansa eikä hakemaan hyvää sijoitusta. Hymyt olivat kuitenkin herkässä, kun Blind Channelin saamat 218 yleisöpistettä julkistettiin viisufinaalissa. Suomi saikin koko finaalissa neljänneksi eniten yleisöääniä. Aleksi Kaunisvesi myöntää, että ihan näin kovaan yleisöäänipottiin bändi ei uskonut.

- Olimme kaikki tosi innoissamme ja ihmeissämme, kun kuulimme tulokset. Tuli olo, että ei saatana, oikeasti porukka taisi tykätä meistä aika paljon.

Blind Channelille oli tärkeää, että he saivat suuremman suosion nimenomaan yleisöltä eivätkä kansainvälisiltä raadeilta. Omassa semifinaalissaan Blind Channel kahmi kaikista eniten yleisöääniä. Kaiken kaikkiaan bändi summaa, että koko euroviisukokemus meni juuri niin hyvin kuin he olivat toivoneet parhaassa mahdollisessa tapauksessa käyvän. Hauskana yksityiskohtana bändi kertoo, että rumpali Tommi Lalli ennusti semifinaalin jälkeen tismalleen oikein, että yhtye tulee sijoittumaan finaalissa kuudennelle sijalle.

- Tommilla on käsittämätön tuuri muutenkin. Hän voittaa aina pelikoneista rahaa, kitaristi Joonas Porko sanoo.

Italian huumekohu paljasti stereotypiat

Viisuvoitto meni tänä vuonna Italiaan. Suomen tavoin Italia luotti rockmusiikin voimaan, kun San Remo -kilpailun kautta edustajaksi oli valikoitunut Måneskin-bändi Zitti e buoni -kappaleella. Suomen ja Italian välille viritettiin kilpailuasetelmaa, ja Blind Channel kertoi aiemmin Voice.fi:lle saaneensa monia huolestuneita yhteydenottoja Italian edustajan valinnasta. Yhtyeet kannustivat toisiaan Rotterdamissa ja antoivat myös yhteishaastattelun Krista Siegfridsin juontamalle nettivideosarjalle.

Voiton jälkeen ympäri maailmaa otsikoihin levisi spekulaatiot siitä, oliko Måneskinin solisti Damiano David käyttänyt huumeita suorassa lähetyksessä. Somessa levitettiin finaalilähetyksestä videoklippiä, jossa David oli kumartunut green roomissa lähelle pöytää ja joidenkin mielestä tämä näytti siltä kuin mies olisi nuuhkaissut huumausainetta nenäänsä. David kiisti väitteet jyrkästi ja meni lopulta vapaaehtoisesti huumetestiin katkaistakseen huhuilta siivet. Huumetestistä tuli negatiivinen tulos.

Myös Blind Channel seurasi spekulaatioita mediasta. Yhtyeellä on koko asiasta yksiselitteinen mielipide.

- On mielestäni naurettavaa, että tuollaisia stereotypioita luodaan heti, kun kajaalilla varustettu rokkiäijä kumartuu puoleksi sekunniksi. Heti ajatellaan, että hän vetää aineita suorassa lähetyksessä. Kukaan ei varmasti ole niin idiootti, että menisi tekemään sellaista noin isossa tapahtumassa. Tuollaiset stereotypiat ärsyttävät, varsinkin, kun Euroviisuissa kaikki saavat olla omia itsejään, Porko sanoo.

Måneskin voitti vuoden 2021 Euroviisut. (kuva: AOP)

Mies pohtii, olisiko vastaavanlaista spekulaatiota käyty, jos samanlaisessa tilanteessa olisikin ollut joku poppia laulava artisti. Porko toteaa, että olisi ”erittäin todennäköistä”, että huumeilla olisi lähdetty spekuloimaan myös, jos Blind Channelista olisi levinnyt vastaavaa videomateriaalia green roomista.

Blind Channel aikoo nyt ottaa pari päivää ansaittua lepoa, mutta sen jälkeen studiotyöskentely jatkuu tulevan albumin kimpussa. Albumin on tarkoitus ilmestyä ensi keväänä. Seuraava sinkku tulee puolestaan myöhemmin tänä vuonna. Kun yhtye aiemmin pyysi ihmisiä liittymään pimeälle puolelle, nyt somessa rummutetaan ”violent popin vallankumousta”. Kesälle on tiedossa näillä näkymin ainakin muutama keikka.

Lue myös: Euroviisuvoittajan huumekohulle tuli päätös - viisujärjestäjä huolissaan valeuutisista

Lue myös: MTV: Blind Channelin reaktio yleisöääniin tallentui videolle: "Me ollaan ykköspaikalla!"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio City ja Radio SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat