Kuva: Emmi Moilanen

Evelina avoimena kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta: "Koskettamista, lääppimistä, kourimista"

27.05.2021 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Evelinan mukaan ahdistelua on ollut jo ennen julkista uraa.

Laulaja Evelina, 26, julkaisi Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän kertoo avoimesti kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Evelinan mukaan elämänsä aikana häntä on seksuaalisesti ahdisteltu tuhansia kertoja.

"Mua on seksuaalisesti ahdisteltu elämäni aikana tuhansia kertoja. Tuhansia. Se on alkanu tosi nuorena, aiheuttanut paljon häpeää ja toiminut kuten sen ollaan tarkoitettu toimivan: hiljentäen. Sitä on tapahtunut ennen mun uraa ja sitä on tapahtunut mun uran aikana. Se on ollut kommentteja, viestejä, koskettamista, lääppimistä, kourimista, groomaamista, huutelua", Evelina kirjoittaa.

Julkaisunsa alussa Evelina kertoo jakaneensa story-osiossaan hiljattain kuvakaappauksen viestistä, jonka hän sai Instagramin yksityisviestillä. Viesti sisälsi seksuaalista häirintää. Evelinan mukaan moni reagoi vahvasti ja kertoi hämmentyneensä ihmisten toiminnasta. Mutta jotkut olivat myös sitä mieltä, että kyseessä on vain vitsi.

"Sain DMn jakamisesta viestejä miehiltä, joissa oltiin sitä mieltä että tää on vaan läppää. 
Viestejä miehiltä, joissa kerrottiin mulle, että toi on vaan flirttailua. Viestejä, joissa vähän selitettiin tytölle miten julmasti kiusaakaan viestejä lähettänyttä miestä. Sain myös viestejä joissa kerrottiin että kyllä naisetkin ahdistelee - uskon."

Julkaisu on kerännyt hurjan määrän kommentteja. Mukana on lukuisia tsemppaavia viestejä sekä kiitoksia siitä, että Evelina puhuu asiasta rehellisesti.

"Eve. Oot kovis. Kiitos kun puhut."

"Aamen. Et ole yksin."

"On järjetöntä, että moni ajattelee tuon kaiken olevan jotenkin sallittua. "

"Hyvin sanottu. Mä joskus tunnen häpeää siitä, että oon mies, ja syynä on nuo ahdisteluviestien lähettelijät, sekä heitä puolustelevat."

"Kaikki mitä toinen tekee, jonka toinen kokee ahdistavaksi, on ahdistelua."

Julkaisun sekä kaikki sen keräämät kommentit pääset katsomaan alta. Jos kuva ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Evelina julkaisi tärkeän kirjoituksen: "Rakas sinä, sun ei ikinä tarvitse laihduttaa"

Lue myös: Evelinan suolakurkkutatuointi sai fanit sekaisin - paljastaa nyt, kuinka päätyi kyseiseen kuvaan

Kilpailut

Uusimmat