Kuva: AOP

Kummelin Heikki Silvennoinen: 'Minusta piti tulla voimistelun opettaja tai lentäjä'

28.05.2021 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Rakastettu Kummeli täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Käsikirjoittaja ja näyttelijä Heikki Silvennoinen ei silti tunne itseään vanhaksi sen rinnalla.

Kummeli-sketsisarja juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Käsikirjoittaja ja näyttelijä Heikki Silvennoinen, 67, kertoo Nostalgian haastattelussa Katja Ståhlille ettei silti tunne itseään vanhaksi. 

Silvennoinen ei osannut odottaa, että hänestä tulisi koko kansan pelle. Hän kuvailee olleensa pitkätukkainen hippinuori, joka soitti bändissä ja suunnitteli ryhtyvänsä enneminkin voimistelun opettajaksi tai lentäjäksi.

Suunnitelmiin tuli muutos, kun Silvennoisen kaveri Olli Keskinen, 54, hankki videokameran ja ryhtyi aluksi kotivideo-tyylillä ikuistamaan Silvennoisen pelleilyä. Yle TV2:lla innostuttiin kohellusvideosta, pyydettiin kuvaamaan demo-jakso ja Kummeli oli syntynyt.

- Olihan se jännää, kun en ollut koskaan mitään sellaista julkisesti tehnyt. Olin keikkabussissa pelleillyt ja kaikkea muuta, mutta se, että kuvataan sitä, niin se oli jännää, Silvennoinen kertoo. 

Vaikka Silvennoinen ei aina tiennyt tulevansa koomikoksi, hän kertoo rakastaneena komediaa aina. Hän on jo nuorena ahminut kaiken Ohukaisista ja Paksukaisista aina Spedeen ja Pulttiboisiin. Myös jotkin sketsihahmot juontavat juurensa kauas aikaan paljon ennen Kummelia. Suosittu Efektimies-sketsihahmo perustuu 5-vuotiaaseen Silvennoiseen siskonsa ristiäisissä, jossa hän oli kesken juhlan noussut pöydälle päästämään suustaan erilaisia autojen ääniä.

Kummelia kuvattiin yhteensä 49 jaksoa ja Silvennoisen mukaan noihin jaksoihin mahtuu jopa 700 eri sketsihahmoa.

- En niitä kaikkia voi millään muistaa. Joku aina lähettelee niitä minulle WhatsAppissa ja minä sitten katselen niitä ja nauran itseni ihan tärviölle, että kyllä on oltu hauskoja, Silvennoinen muistelee.

Juhlavuoden kunniaksi suunnitteilla on 50. Kummeli-jakso, jossa käydään kyselemässä vanhojen, rakastettujen hahmojen kuulumisia, mutta myös marssitetaan esiin joukko ihan uusia sketsihahmoja. Jaksoa suunnitellaan kuvattavaksi syksyllä ja julkaistavaksi joulun alla.

Kummelia olivat luomassa Silvennoisen ja Keskisen lisäksi myös Matti Grönberg, 63, ja Timo Kahilainen, 58. Kummeli-ryhmän viimeisin tuotos on komediasarja Kontio & Parmas, jonka kolmas tuotantokausi alkoi juuri Ruutu Plus -palvelussa. Kontio & Parmaksesta on tekeillä myös elokuva. 

Lue myös: Fanien toiveisiin vastattiin - Kummelin suosikkisarja saa jatkoa

Nostalgia, Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat