Kuva: All Over Press

Mischa Barton paljastaa karun todellisuuden elämästä valokeilassa - sai traumaperäisen stressihäiriön

15.06.2021 16:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Paparazzien käytös ajoi Bartonin useisiin hermoromahduksiin ja lopulta hän sai kokemistaan tilanteista traumaperäisen stressihäiriön.

Englantilainen näyttelijä Mischa Barton, 35, aloitti uransa lapsitähtenä, mutta hurjaan suosioon hän nousi O.C.-sarjan myötä. Barton näytteli kyseisessä draamasarjassa Marissaa, joka oli teinidraaman yksi keskeisimmistä hahmoista. Sarjaa esitettiin vuosina 2003-2007. Tuotantokausia kuvattiin yhteensä neljä.

Nyt Barton on kertonut pitkässä ja rehellisessä kirjoituksessa, kuinka elokuvaroolien ja lopulta O.C.-sarjan tuoma julkisuus kääntyivät ahdistaviksi. Kun näyttelijä täytti 18 vuotta, hän sai roolin suureen suosioon nousseesta sarjasta ja alkoi deittailemaan julkisesti, hänen koko elämänsä muuttui.

"Kun aloin deittailemaan, lehdistö alkoi kiinnostua minusta. Siihen ei ollut helpotusta, joten taistelin pitkään päästäkseni julkikuvasta irti. Mutta mitä enemmän yritin mennä taka-alalle, sitä hurjemmiksi paparazzit muuttuivat. Se alkoi olla liikaa, että jouduin lukemaan itsestäni joka päivä ja näkemään, kuinka lehdissä naurettiin ahdingolleni", Barton kirjoittaa.

"En halunnut poistua talostani. Ja vaikka olisin halunnutkin, se ei olisi ollut turvallista paparazzien aiheuttamien vaaratilanteiden vuoksi. He jahtasivat autoani. He yrittivät kiivetä taloani ympäröivien muurien yli. He jäljittivät autoani ja puhelintani. He tekivät diilejä ravintoloiden kanssa, että jos menisin sinne, joku ilmoittaisi heille siitä. He ostivat kodittomille puhelimia, ohjeistaen heitä soittamaan heti, jos näkivät minut kävelemässä kadulla. Minua vainottiin. He kuvasivat minua suoraan kotoani siihen pisteeseen asti, missä en enää voinut avata sälekaihtimiani."

Mischa Barton kuvattuna vuonna 2004 silloisen uuden poikaystävänsä Brendan Davisin kanssa. (kuva: All Over Press)

Paparazzien aiheuttama piina ei helpottanut ja lopulta se alkoi vaikuttamaan Bartonin mielenterveyteen.

"Jonkin ajan kuluttua en voinut enää mennä minnekään ja silloin mielenterveyteni huononi. Jatkuva tunne siitä, että minua metsästettiin, vaikutti minuun kokonaisvaltaisesti. Sain muutaman hermoromahduksen, mutta kukaan ei kyseenalaistanut sitä, miksi sain ne. Jouduin ikävien hyökkäysten kohteeksi, kun selkeästi näytin merkkejä siitä, että tarvitsen apua. Vaikka kipu ei ole näkyvää, ei se tarkoita, etteikö sitä olisi. Siitä tulee harrastus, jopa pakkomielle, niille jotka metsästävät sinua. Ja paparazzeja on pakko sietää tiettyyn rajaan asti, silllä heistä et halua vihollisia."

Lopulta tilanne eskaloitui siihen pisteeseen, että Barton sai kokemistaan tilanteista traumaperäisen stressihäiriön. 

"Se, mitä tapahtui, aiheutti minulle traumaperäisen stressihäiriön. Vuosien jälkeen kun kamerat häiritsevät minua, jokainen kameran laukaisimelta kuulostava ääni aiheutti paniikkikohtauksen. Minusta tuli todella vainoharhainen. Sain todella pahoja paniikkikohtauksia ja menin todella synkkiin vesiin."

Voit lukea koko raastavan kirjoituksen täältä.

Lue myös: O.C. -tähdet hämmästelevät Mischa Bartonin lausuntoa sarjan kuvauksista - kommentoivat nyt

Lue myös: Miltä Disney-prinsessat näyttäisivät pluskokoisina? Taiteilijan piirrokset ihastuttavat

Lue myös: Kim Kardashian paljasti vihdoin todellisen syyn avioeroon Kanye Westista

Lähde: Harper's Bazaar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat