Kuva: All Over Press

Indiana Jones -elokuvan esittäminen kiellettiin Intiassa jo ennen julkaisua - yksityiskohdat olivat liikaa

26.06.2021 16:15 - Senja Rapila

Indiana Jones ja tuomion temppeli -elokuva kiellettiin pysyvästi Intiassa heti elokuvan julkaisun jälkeen. Elokuvan koetaan loukanneen paikallista kulttuuria.

Steven Spielbergin ohjaama Indiana Jones ja tuomion temppeli oli vuoden 1984 hittielokuva. Vaikka elokuva tunnetaan lähes jokaisessa maailman kolkassa, ei se ole paikallisille tuttu Intiassa. Vaikka elokuvan miljöö keskittyy Intiaan, on elokuvan esittäminen kielletty siellä alusta alkaen.

Tunnetusti elokuvan juoni keskittyy siihen, kuinka Indiana Jones saapuu alkukantaiseen kylään Intiassa ja alkaa selvittämään kadonneiden lapsien mysteeriä. Myös muinaisia muistoesineitä oli kadonnut. Kun Indiana Jones lähtee selvittämään mysteeriä läheiseen palatsiin, hän löytää kultisteja palvomassa jumala Kalia ja tarjoamassa tälle ihmisuhreja.

Express-lehti uutisoi, että elokuvan yksityiskohdat olivat liikaa ja johtivat siihen, että elokuva kiellettiin kokonaan Intiassa, pysyvästi. Elokuvaa ei saatu myöskään kuvata Intiassa, joten Spielberg joutui tyytymään Sri Lankan maisemiin ja Lontoon studion kulisseihin. 

Mitä ilmeisimmin jumala Kalin esittäminen verenhimoisena demonina koettiin loukkaavaksi kulttuuria kohtaan. Intiassa Kali on muutoksen ja voimaanumisen jumalatar. Lisäksi tietojen mukaan Intia ei pitänyt siitä, kuinka maan kulttuuri esitettiin elokuvan ruokailukohtauksessa.

Elokuvassa Indiana Jonesille ja hänen seurueelleen tarjotaan ruuaksi käärmeitä ja hämähäkkejä, joita paikalliset rakastavat. Kohtauksen loppuun on myös lisätty kuvitteellinen herkku, apinan aivot.

Lue myös: Oliko Indiana Jones pedofiili? Epäilykset herättäneessä kohtauksessa näytellyt antaa selityksensä

Lue myös: Indiana Jones on täällä taas! Harrison Fordista leviää kuvia viidennen elokuvan kuvauksista, katso

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat