Kuva: AOP

Quentin Tarantino ei ymmärrä viimeisimmän elokuvansa tappelukohtauskritiikkiä: "Imekää munaa"

01.07.2021 23:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Once Upon a Time in Hollywood -elokuvaa on kritisoitu siitä, millaisena se esittää Bruce Leen.

Quentin Tarantino, 58, on puhunut Once Upon a Time in Hollywood -elokuvan tappelukohtauksesta saamastaan kritiikistä The Joe Rogan Experience -ohjelman haastattelussa. Kyseisessä kohtauksessa Mike Mohin esittämä itsepuolustus- ja näyttelijätähti Bruce Lee haastaa Brad Pittin esittämän hahmon Cliff Boothin tappeluun. Tappelun ensimmäisessä erässä Lee saa potkaistua Boothin maahan, ja Booth yllyttää Leen kokeilemaan samaa temppua vielä uudestaan. Lee päätyy tässä kohtaa nöyryytetyksi, kun Pittin esittämä hahmo heittääkin tämän päistikkaa autoa päin.

Kohtauksesta nousi kritiikkiä, sillä joidenkin mielestä elokuvassa kuvailtiin Bruce Leetä epäkunnioittavasti. Bruce Leen tytär Shannon Lee otti asiaan myös kantaa ja kritisoi sitä, miten hänen isästään annettiin ylimielinen kuva.

- Ymmärrän, että he halusivat antaa Brad Pittin hahmosta kuvan kovanaamana, joka pystyy päihittämään Bruce Leen. Mutta heidän ei olisi tarvinnut kohdella häntä [Leetä] sillä tavalla kuin valkoinen Hollywood häntä kohteli oikeassa elämässä, Shannon Lee sanoi.

- Oli hyvin epämukavaa istua elokuvateatterissa ja kuunnella, miten ihmiset nauroivat isälleni.

Mike Moh esitti elokuvassa itsepuolustuslegenda Bruce Leetä. (kuva: AOP)

Joe Rogan kysyi Tarantinolta tämän mielipidettä kohtauksen saamasta kritiikistä. Tarantino kertoo ymmärtävänsä Shannon Leen näkökulman.

- Ymmärrän, jos hänen tyttärensä ei tykkää kohtauksesta. Kyse on hitto soikoon hänen isästään. Kaikki muut voivat puolestaan imeä munaa, Tarantino täräyttää.

Tarantino kertoo, että tappelukohtauksella oli tarkoitus alleviivata Cliff Booth -hahmon älykkyyttä, jonka ansiosta hän onnistui päihittämään Bruce Leen tappelussa. Hän myös väittää, että Lee oli tosielämässä itse hyvin epäkunnioittava stunt-näyttelijöitä kohtaan ja kohdisti näihin myös oikeaa väkivaltaa.

- Stunt-näyttelijät vihasivat Bruce Leetä The Green Hornet -sarjan kuvauksissa, Tarantino sanoo.

Bruce Leestä elämäkertakirjan kirjoittanut Matthew Polly on kuitenkin sanonut päinvastaista Esquire-lehden haastattelussa. Pollyn mukaan Lee oli hyvin kunnioittava stunt-näyttelijöitä kohtaan eikä haastanut riitaa heidän kanssaan.

Lue myös: Quentin Tarantino vakuuttaa jäävänsä eläkkeelle seuraavan elokuvan jälkeen - keskittyy kirjoihin

Lue myös: Pulp Fictionin tähtikaarti meni aikanaan uusiksi - heidät Quentin Tarantino halusi aluksi rooleihin

Lähteet: AV Club, The Wrap

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat