Kuva: Essi Nylund

Julkkispappi Kari Kanala tapasi vaimonsa erikoisessa paikassa - mitä hän tekisi, jos ei olisi pappi?

18.08.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Kirkkoherra Kari Kanala tunnetaan Ensitreffit alttarilla -ohjelman pappina. Lisäksi hän tähdittää pian alkavaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Kanala kertoo Katja Ståhlin haastattelussa, mitä hän tekisi, jos ei olisi ryhtynytkään papiksi.

Julkkispappi Kari Kanalalla on edessään kiireinen syksy. Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tunnetuksi tullut Paavalin seurakunnan kirkkoherra osallistuu myös elokuun lopussa alkavaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

Nostalgian iltapäivän Katja Ståhlin haastattelussa Kanala kertoo, että hän ei kuitenkaan ole suostunut kaikkiin ohjelmiin, johon häntä on pyydetty. Työhön kirkkoherrana on oltava aikaa. Tv-töiden myötä hänet kuitenkin tunnistetaan nykyisin usein kadulla.

- Töihin kävellessä kadunmiehet huutelee, että he kuuluvat seurakuntaani. Se on ihan mahtavaa, Kanala kertoo.

Kari Kanala nähdään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa yhdessä tanssinopettaja Claudia Ketosen kanssa. (kuva: Senja Rapila)

Kanala kertoo, että jos hän ei olisi pappi, hänestä olisi tullut näyttelijä.

- 16-vuotiaana päätin, että minusta tulee pappi. Muut vaihtoehdot olivat näyttelijä tai historian opinnot. Ajattelin, että tässähän yhdistän kaiken. Ei sillä, että pappina pitäisi näytellä, vaan eläytyä tilanteisiin. Samalla moodilla ei voi mennä häihin ja hautajaisiin. 

Kanala on naimisissa niin ikään pappina työskentelevän Milla Mäkitalon kanssa ja heillä on vuonna 2016 syntynyt poika. Kanala kertoo, että häneltä kysytään usein, mikä olisi oikea tie löytää se oikea.

- Puolison voi löytää mistä tahansa, kun on avoimin mielin. Jos pakotetusti etsii, siinä voi olla liikaa yritystä. Silloin tulee helposti se, että kuka tahansa. Mitä pidemmälle eletään, tajuaa että se ei voi olla kuka tahansa.

Esimerkkinä Kanala kertoo Ståhlille tavanneensa oman vaimonsa baarissa.

- Me kohdattiin siellä, missä papit kohtaa, eli baaritiskillä, Kanala vitsailee. 

Lue myös: Aku Hirviniemi ja Kari Kanala ovat kuin kaksi marjaa - katso seuraajia naurattanut kuva

Kilpailut

Uusimmat