Kuva: All Over Press

X-Files-tähti David Duchovny meinasi liittyä skientologiaan - kommentoi rehellisesti "pääsykoettaan"

28.08.2021 16:15 - Senja Rapila

61-vuotias näyttelijä kertoo, etteivät skientologiakirkon "pääsykokeet" menneet hyvin.

Muun muassa X-Files ja Californication -sarjoista tunnettu näyttelijä David Duchovny, 61, on paljastanut tuoreessa haastattelussa liittyneensä miltei skientologian uskoon. Duchovny kertoo The Daily Beast -lehden haastattelussa, että päätyi tilanteeseen ystävänsä, näyttelijä Jason Beghen kautta.

Duchovny kertoo, että oli osallistunut ystävänsä häihin Los Angelesissa. Tilaisuudessa hän päätyi eräänlaisiin "pääsykokeisiin", joiden avulla hänellä olisi ollut mahdollisuus liittyä kirkkoon.

- Puristelin tölkkejä ja tein session E-mittarilla. Tajusin välittömästi, että samalla kun he kyselivät todella henkilökohtaisia asioita, he keräsivät minusta tietoa, jota en halunnut antaa tuntemattomille, Duchovny on kertonut.

"Pääsykoe" ei riittänyt vakuuttamaan Duchovnyä siitä, että hänen kannattaisi liittyä skientologisen kirkon jäseneksi.

- Joten, se sessio ei mennyt hirveän hyvin. En noudattanut sääntöjä, enkä koskaan mennyt takaisin.

Jason Beghe oli skientologi vuosina 1994-2007. (kuva: All Over Press)

Beghe on entinen skientologi. Hän aloitti kurssinsa vuonna 1994 ja myöhemmin esiintyi skientologiaa mainostavissa kampanjoissa. Beghe jätti kirkon vuonna 2007 ja on sittemmin kritisoinut kirkkoa julkisesti.

Duchovny toteaa haastattelussa myös, ettei Beghe yrittänyt erityisesti houkutella häntä mukaan skientologiaan, mutta kehui sitä ja ilmaisi tyytyväisyytensä suoraan.

- Hän sanoi, että se on mahtavaa ja että minun pitäisi kokeilla sitä. Hän ei yrittänyt sen kovemmin houkutella minua, Duchovny kertoo.

Hän myös huomasi ystävänsä muuttuvan sinä aikana, kun hän oli skientologi.

- Huomasin, että hänen sanavarastonsa oli erilainen. Se tapa, jolla hän kuvaili maailmaa ja omia kokemuksiaan, varsinkin omia psykologisia kokemuksiaan, ei ollut kultihtava, mutta oli silti muuttunut kokonaan.

Lue myös: Tv-tähti lupasi paljastaa kaiken skientologeista - kysymysten tulva ei lopu

Lue myös: Tom Cruise kiittää skientologiaa menestyksestään: "Ilman sitä en olisi tässä"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat