Kuva: AOP

Tv-tähti lupasi paljastaa kaiken skientologeista - kysymysten tulva ei lopu

30.11.2016 10:00 - Mikko Räsänen

Monista tv-sarjoista tuttu Leah Rimini oli skientologiassa mukana yli 25 vuotta.

Leah Remini on suomalaisillekin tv-katsojille tuttu näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti Kellarin kunkku -sarjasta. Remini oli aikanaan myös kilpailemassa Frendit-sarjan Monica Gellerin roolista, mutta hävisi sen lopulta Courteney Coxille. Remini päätyi kuitenkin sittemmin vierailevana näyttelijänä mukaan Frendeihin. 

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä sitä, että Remini on entinen skientologi. Hän liittyi skientologeihin perheensä kanssa 1979, jolloin Remini oli vain 9-vuotias. Hän erosi lahkosta lopulta vuonna 2005. Sittemmin hän on ollut yksi skientologien äänekkäimpiä kriitikoita.

Tuorein esimerkki tästä saatiin eilen, kun Remini kirjautui Reddit-sivustolle ja perusti viestiketjun otsikolla: "Olen Leah Remini, kysykää minulta mitä tahansa skientologiasta". Se sai Redditin villiksi. 14 tunnissa viestiketjuun tuli yli 15 000 kommenttia ja keskustelu jatkuu yhä. Remini on vastaillut keskustelijoille ja tehnyt paljastuksiaan.

Hän on muun muassa kertonut, että menetti skientolgeille miljoonia dollareita ja että skientologikirkko kieltää siinä yhä mukana olevia Reminin ystäviä ja sukulaisia olemaan missään tekemisissä hänen kanssaan.

"Haluaisin voida tavata kummilastani", Remini harmittelee.

Remini tunnetaan erityisesti Kellarin kunkku -tv-sarjasta. (kuva: AOP)

Remini kertoo Redditissä, että skientologikirkko määrää jäsentensä tekemistä. Hän myös kertoo kirkon sisällä paljastuneesta hyväksikäytöstä, joka käsiteltiin vain kirkon sisäisesti, eikä sitä koskaan tuotu viranomaisten tietoon. Remini on taistellut skientologeja vastaan jo yli kymmenen vuotta.

"Tämä ei ole mikään yhden naisen taistelu "kirkkoa" vastaan. Haluaisin jo voida siirtyä eteenpäin ja keskittyä uraani. Tämän projektini tavoitteena on tuoda esiin asioita, joihin toivoisin päättäjien ja lehdistön tarttuvan", Remini kirjoittaa ja korostaa, hän hän vastustaa nimenomaan skientologikirkkoa, ei sen jäseniä. 

"Suurin osa jäsenistä on toisen tai kolmannen tai kolmannen polven skientologeja. He ovat syntyneet tuohon ideologiaan ja kasvaneet eristyksissä sen ympäröivinä. Se on ainoa ideologia, mitä he tietävät. He ovat uhreja."

Lue myös: Wikipedia antoi porttikiellon uskonlahkolle

Lue myös: Tom Cruise kiittää skientologiaa menestyksestään: "Ilman sitä en olisi tässä"

Lue myös: Mitä!? Tom Cruise ei saa tavata tytärtään - skientologit kieltävät

Lue myös: Karmeaa! Skientologit valitsevat Hollywood-tähden seurustelukumppanit?

Kilpailut

Uusimmat