Kuva: Tomi Jokela / AOP

Jyrki 69 saa oman radio-ohjelman - "Hienoa, että tämä vihdoinkin tapahtuu"

29.08.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Ohjelmassa Jyrki 69 etsii yhdessä Kasari-radiokanavan kuuntelijoiden kanssa 80-luvun kovimpia classic rock -biisejä.

The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki 69, oikealta nimeltään Jyrki Linnankivi, 52, saapuu hyväntuulisena suoraan radiostudiosta haasteltavaksi. Mies on nimittäin aloittamassa oman Kasari Rock Show -ohjelman Kasari-radiokanavalla 30. elokuuta.

- Olen jo vuosia saanut kuulla siitä, että tällainen matalaääninen rokkari voisi sopia hyvin radioon ja olenkin asiasta muutamia viestejä lähetellyt vuosien varrella. Hienoa, että tämä vihdoinkin tapahtuu Kasari-kanavalla, Jyrki 69 kertoo Voice.fi:lle.

- Meillähän on bändissä nyt kaksi radiotoimittajaa, ja jonkinlainen ero piti tehdä, joten radiossa lausun nimeni "Jyrki Sixtynine".

Ohjelmassa Jyrki 69 etsii yhdessä Kasarin kuuntelijoiden kanssa 80-luvun kovimpia classic rock -biisejä. Jyrki 69:lle itselleen 80-luku oli positiivisen taiteen aikaa.

- Kasarimusiikissa ja -leffoissa on usein sellainen juttu, että ne ovat hyväntuulisia ja niistä tulee positiivinen mieli. Kasarimusiikissa myös monesti yhdistyy se, että niitä kappaleita voi tanssia. Se on kumma juttu, miten tuon ajan musiikki on jäänyt elämään, sillä monet sen jälkeen tulleet ilmiöt ovat hiipuneet vuosien varrella.

- Esimerkiksi nykypäivän supertähdet, kuten Miley Cyrus tai Billie Eilish, käyttävät paljon sellasia juttuja, joita kuultiin juurikin 80-luvulla.

The 69 Eyes on perustettu 80-luvulla ja yhtye vietti vuonna 2019 30-vuotisjuhliaan. Inspiraatiota bändi imi muun muassa legendaarisesta Smack-yhtyeestä.

- Meille pop-kulttuuri tuli Suosikki-lehden kautta ja olimme todella suuntautuneita Yhdysvaltoihin. Aluksi oli 50-luvun rock ja sitten 80-luvun puolessa välissä Yhdysvalloista ponnistaneet bändit alkoivat olemaan isoja juttuja täälläkin.

- Smack oli meidän inspiraatio, mutta kun Guns N´ Roses räjähti järkälemäiseksi, niin se inspiroi vielä enemmän lyömään itsensä läpi. Se oli tavallaan myös hämmentävää, sillä meillähän Suomessa oli jo se tyyli, jonka yhdysvaltalaiset ottivat myöhemmin itselleen Hanoi Rocksin ja Smackin kautta.

30. elokuuta alkaen Kasari Rock Show -ohjelmassa Jyrki 69 etsii yhdessä Kasarin kuuntelijoiden kanssa 80-luvun kovimpia classic rock -biisejä. Listaa työstetään maanantaista torstaihin klo 15.10 ja viikon kattaus perjantaisin klo 21.00 alkaen.

Voit käydä jättämässä oman ehdotuksesi parhaasta biisistä täältä.

Voice.fi ja Kasari ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jyrki 69 paljastaa: Toinen soololevy tekeillä

Lue myös: Jyrki 69 täytti vuosia - monipuolinen muusikko on muun muassa maisteri ja hyvän tahdon lähettiläs

Lue myös: Suomalaisen rockin legenda Smack oli lähellä valloittaa Yhdysvallat - "Kävi tajuttoman huono tuuri"

Kilpailut

Uusimmat