Kuva: AOP

Ex-supermalli Linda Evangelista paljastaa pieleen menneen kauneusoperaation: 'En näytä enää itseltäni'

23.09.2021 13:15 - Iiro Myllymäki

Rasvanpoiston epäonnistuminen johti siihen, että 1990-luvun supermalli erakoitui ja masentui.

1990-luvulla suuressa suosiossa ollut kanadalainen supermalli Linda Evangelista, 56, kertoo pieleen menneestä kauneusoperaatiosta, joka on tehnyt paitsi fyysistä, myös henkistä haittaa naiselle. Evangelista paljastaa Instagram-päivityksessään, että rasvaa vähentävä CoolSculpting-toimenpide on tehnyt hänestä ”pysyvästi epämuodostuneen”. Nainen kertoo pitäneensä asian salassa viiden vuoden ajan, ja asian takia hän on pitkälti vetäytynyt julkisuudesta.

”Jotkut seuraajani ovat ihmetelleet, miksi en ole työskennellyt samalla, kun muiden aikalaisteni urat ovat kukoistaneet. Syy on, että Zeltiqin CoolSculpting-toimenpide teki päinvastoin kuin sen oli tarkoitus ja se vääristi ulkonäköni”, Evangelista kirjoittaa.

Linda Evangelista vuonna 2015 (kuva: AOP)

CoolSculpting on nimi kryolipolyysitoimenpiteelle, jossa rasvaa poistetaan jäädyttämällä rasvasoluja. Toimenpiteitä tehdään myös Suomessa. Evangelistan kokemus toimenpiteestä oli täysin päinvastainen kuin hän oli toivonut.

”Se lisäsi rasvasolujani sen sijaan että se olisi vähentänyt niitä ja teki minusta pysyvästi epämuodostuneen vielä sen jälkeenkin, kun olin käynyt kahdessa kivuliaassa ja epäonnistuneessa korjausleikkauksessa. Olen tämän kaiken jälkeen, kuten media on minusta sanonut, ’tunnistamaton’”, Evangelista kirjoittaa.

Instagram-päivitys vuodelta 2019. Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Nainen viitannee median uutisoinnilla Daily Mailiin, joka käytti naisesta kyseistä sanaa julkaistessaan hänestä paparazzikuvia vuonna 2017.

Linda Evangelista oli etenkin 1990-luvulla tuttu näky lehtien kansissa ja muotinäytöksissä. Evangelistaa on nimitetty yhdeksi viidestä 1990-luvun supermallista. Tähän joukkoon kuuluivat lisäksi Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington ja Claudia Schiffer.

Linda Evangelista vuonna 1994 (kuva: AOP)

Ex-malli kertoo, että hänelle on tullut rasvanpoistotoimenpiteestä sivuoire, jota kutsutaan termillä paradoxical adipose hyperplasia (PAH). Healthlinen mukaan PAH on hyvin harvinainen ja vakava sivuoire, joka kehittyy useammin miehille kuin naisille. Julkaisun mukaan ei ole täysin tiedossa, mistä sivuoire johtuu ja miksi rasvasolut laajenevat eivätkä pienene. Tämän kerrotaan olevan enemmän kosmeettinen sivuoire eikä muodosta fyysistä vaaraa.

Epäonnistuneella toimenpiteellä on ollut Linda Evangelistalle paljon henkisiä seuraamuksia.

”PAH ei ole tuhonnut ainoastaan elinkeinoni harjoittamista, vaan se on myös johtanut minut vakavaan masennukseen, syvään suruun ja alhaisimpiin itsensä vihaamisen alhoihin. Kaiken tämän myötä minusta on tullut erakko”, Evangelista kertoo päivityksessään.

Nainen kertoo Instagramissa käynnistäneensä asian tiimoilta oikeusjutun. Nainen pyrkii nyt vähentämään asiasta tuntemaansa häpeää kertomalla asiasta julkisesti.

”Olen niin kyllästynyt elämään näin. Haluaisin kävellä ulos ovestani pää pystyssä, vaikka en enää näytäkään omalta itseltäni”, Evangelista päättää kirjoituksensa.

Koko päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Cindy Crawford ja Janice Dickinson - katso, miltä ikonisimmat mallit näyttivät uransa lähtöpisteessä

Lue myös: Huippumalli Naomi Campbellista, 50, tuli äiti - paljasti ilouutisen Instagramissa

Lähteet: The Hollywood Reporter, Daily Mail, Stylight

Kilpailut

Uusimmat