Kuva: AOP

Laulaja Sophie Ellis-Bextor menetti neitsyytensä raiskauksessa - "Tunsin oloni typeräksi"

27.09.2021 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Brittilaulaja kertoo elämäkertakirjassaan, että 29-vuotias muusikkomies raiskasi hänet hänen ollessaan 17-vuotias.

Brittilaulaja Sophie Ellis-Bextor, 42, julkaisee lokakuussa elämäkertakirjansa Spinning Plates. Nainen kertoo kirjassa ensimmäistä kertaa siitä, miten hän menetti neitsyytensä raiskauksen seurauksena ollessaan 17-vuotias. Ellis-Bextorin mukaan tekijä oli tuolloin 29-vuotias muusikko.

Ellis-Bextor kertoo Daily Mailissa julkaistussa kirjoituksessaan, että kohtasi muusikon erään keikan jälkeen. Ellis-Bextor oli ollut keikalla yleisössä, ja kyseinen kitaristi puolestaan bändissä soittamassa. Kaksikko jutteli ja päätyi lähtemään miehen luo. Ellis-Bextor kutsuu miestä keksityllä nimellä Jim.

Jim ja minä aloimme suudella, ja ennen kuin huomasinkaan olimme hänen sängyllään ja hän otti pikkuhousuni pois. Kuulin itseni sanovan ”ei” ja ”en halua”, mutta se ei muuttanut mitään. Hän ei kuunnellut minua ja harrasti seksiä kanssani. Olin häpeissäni. Menetin neitsyyteni näin ja tunsin oloni typeräksi”, Ellis-Bextor kirjoittaa.

Muun muassa Murder on the Dancefloor -hitistä muistettava Ellis-Bextor kertoo katsoneensa tapahtuman aikana miehen kirjahyllyä ja miettineensä, että hänen vain täytyy antaa asian tapahtua.

”Kun se oli ohi, makasin sängyllä ja oloni oli outo. Yritin prosessoida, mitä oli juuri tapahtunut. Hän nukahti ja minäkin nukuin. En tiennyt, miten pääsisin kotiin keskellä yötä. Heräsin hetken kuluttua, ja muistan, miten keräsin vihaisesti vaatteeni lattialta ja sanoin mielessäni, että ’sanoin ei’. Menin istumaan hänen keittiöönsä ja tunsin oloni pökertyneeksi”, Ellis-Bextor kirjoittaa.

Nainen kertoo, että tuohon aikaan raiskauksista puhuttiin eri tavalla kuin nykyään.

Tuolloin raiskauksesta ei puhuttu niinkään suostumuksen näkökulmasta, vaan se yhdistettiin aggressiivisuuteen. Kukaan ei ollut pidellyt minua väkivaltaisesti paikallani tai huutanut minulle saadakseen tahtonsa läpi, joten miten miksi minun pitäisi tuntea oloni hyväksikäytetyksi?” Ellis-Bextor kirjoittaa.

Laulaja halusi paljastaa tapahtuneen nyt kirjassaan, koska hän halusi antaa äänen 17-vuotiaalle itselleen, jota ei kuultu tilanteessa. Nainen ei halua paljastaa, kuka tekijä oli, mutta kertoo googlettaneensa tämän ja saaneensa selville, että miehellä menee ammatillisesti hyvin ja tämä vaikuttaa olevan pitkässä parisuhteessa. Sophie Ellis-Bextor on viiden pojan äiti ja kertoo käsittelevänsä suostumuksen teemaa heidän kasvatuksessaan.

Lue myös: "Ajattelin sen pitävän raiskaajat loitolla" - Sanna Stellan jakoi kokemuksensa, ja moni samaistui

Lue myös: 'On ahdistavaa, kun miehet tuijottavat tai seuraavat': Turvattomuus on arkea myös suomalaisnaisille

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat