Kuva: All over Press

Tänään tv:ssä: Bradley Cooperin esikoisohjaus - Lady Gaga vaati laulaa elokuvassa livenä

04.10.2021 07:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

A Star Is Bornissa kuultava laulu äänitettiin esiintymiskohtauksissa.

Bradley Cooperin esikoisohjaus A Star Is Born (2018) on kolmas uudelleenfilmatisointi klassikkoelokuvasta Tapahtuipa Hollywoodissa (1937).

Nykyaikaan päivitetyssä versiossa Cooper itse esittää menestyvää, mutta alkoholisoitunutta artistia Jackson Mainea, jonka elämä saa uuden käänteen tavatessaan Allyn (Lady Gaga). Jackson ottaa lupaavan laulajan suojatikseen ja samalla kun kaksikon suhde syvenee, Allyn musiikkiura alkaa kukoistaa.

Cooperin kerrotaan halunneen nimen omaan Lady Gagan esittämään Allyn roolia. Kun tämä tuli valituksi, Lady Gaga halusi heidän laulavan elokuvassa kuultavat kappaleet oikeasti livenä, koska hän vihasi katsoa elokuvia, joissa laulu ei ole aitoa. Elokuvaa varten Cooper harjoitteli laulua ja opetteli soittamaan kitaraa vuoden ajan.

Elokuva sai peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Elokuvan Shallow-kappale palkittiin Oscareissa parhaana kappaleella. Lisäksi se sai myös parhaan kappaleen Golden Globen, Critics' Choicen ja Grammyn. Kokonaisuudessaan elokuvan soundtrack toi Gagalle neljä Grammy-palkintoa, Oscarin ja BAFTA-palkinnon.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

A Star Is Born
21:00

Sub

Lue myös: Rakastetun A Star Is Bornin ympärille syntyi kohu - Barbra Streisand kommentoi hittileffaa tiukkaan sävyyn

Lue myös: Lady Gaga kommentoi romanssihuhuja Bradley Cooperiin - "Some on netin vessanpönttö"

Lähde: IMDb

Suosittelemme

Uusimmat