Kuva: AOP

Megan Fox kertoi kärsivänsä dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä: 'Paljon syvää epävarmuutta'

12.10.2021 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Foxin mukaan hänen kehonsa seksualisoiminen on ollut arkipäivää.

Megan Fox, 35, kertoo tuoreessa haastattelussa, ettei ole lainkaan niin tyytyväinen omassa kehossaan, kuin mitä moni voisi luulla. Naisen mukaan hän nimittäin kärsii dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä. 

- Kyllä, minulla on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö. Sisälläni on paljon syvää epävarmuutta, hän kertoo tuoreessa GQ Style -lehden haastattelussa.

Hänen mukaansa on hyvä muistaa, että emme koskaan tiedä mitä muut ihmiset sisimmässään tuntevat.

- Voimme katsoa muita ja miettiä: onpa hän kaunis, hänen elämänsä on varmasti helppoa. Todennäköisesti he eivät kuitenkaan tunne niin itsestään.

Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö on mielenterveysongelma, josta kärsivä henkilö on jatkuvasti tyytymätön omaan kehoonsa tai tiettyyn osaan kehostaan. Henkilö myös kokee ulkonäkönsä vastenmieliseksi, sosiaalisia suhteita haittaavaksi, rumaksi tai jopa toisissa inhoa herättäväksi. 

Ruumiinkuvan häiriö alkaa yleensä murrosiässä tai nuorella aikuisiällä. Usein oirekuva kestää vaihtelevalla voimakkuudella jopa vuosia.

Haastattelussa Fox ei avannut syvällisemmin sitä, miten ruumiinkuvan häiriö hänen elämäänsä vaikuttaa. Hän on kuitenkin aiemminkin puhunut mielenterveysongelmistaan sekä kehonsa seksualisoinnista. Hän avautui aiheesta vuonna 2009 Jennifer´s Body -elokuvan julkaisun jälkeen.

- Kehoani seksualisoitiin jatkuvasti elokuvissa ja mediassa. Se ei ollut vain tuo elokuva, vaan se oli osa jokapäiväistä elämääni. Se oli osa jokaista projektia, jonka parissa työskentelin. 

Jennifer´s Body -elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Megan Fox muistuttaa vaaleilla hiuksilla monien mielestä Kim Kardashiania - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Megan Fox paljasti: Lapsuuden trauma johti pahaan syömishäiriöön

Lähteet: People, terveyskirjasto

Suosittelemme

Uusimmat