Kuva: AOP

Kanye West muutti virallisesti nimensä - tästä lähtien tunnetaan nimellä Ye

19.10.2021 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Rap-tähti on viitannut itseensä Ye-nimellä jo vuosien ajan.

Rap-tähti ja muotiyrittäjä Kanye West, 44, on saanut oikeudessa läpi pyyntönsä vaihtaa nimensä virallisesti. Miehen uusi nimi on nyt pelkkä Ye, ilman toista nimeä tai sukunimeä. Aiemmin miehen koko nimi oli Kanye Omari West. Kalifornialaistuomioistuimen tuomari on hyväksynyt nimenmuutoksen, kertoo esimerkiksi oikeuden asiakirjat haltuunsa saanut TMZ-julkaisu.

Kanye West jätti nimenvaihdosanomuksen elokuussa ja ilmoitti perusteeksi ”henkilökohtaiset syyt”. Mies on käyttänyt Ye-lempinimeä jo vuosien ajan, ja vuonna 2018 hän julkaisi samannimisen albumin. Tuolloin hän selitti, että sanalla on raamatullinen tausta.

- Ye on yksi Raamatun yleisimmistä sanoista ja se tarkoittaa sanaa you (suom. sinä / te). Minä olen te, minä olen me, kyse on meistä. Kaikki alkoi Kanyesta, joka tarkoittaa vain yhtä, ja muuntautui sanaan Ye, joka kuvailee kaikkea sitä, mitä olemme. Hyvää, pahaa ja hämmentynyttä, West selitti tuolloin.

Räppäri on käyttänyt Ye-nimeä pitkään myös sosiaalisen median tileillään.

Artisti on tällä hetkellä keskellä avioeroprosessia ex-kumppaninsa Kim Kardashian Westin kanssa. Ex-parilla on neljä yhteistä lasta. Ye julkaisi elokuussa uusimman studioalbuminsa Dondan useiden viivästysten jälkeen. Räppäri sai paljon julkisuutta julkaisun yhteydessä muun muassa siksi, että albumilla ovat mukana homofobisia kommentteja laukonut DaBaby ja seksuaalirikoksista syytetty Marilyn Manson.

Lue myös: Kuin kauhuelokuvasta - Kanye West kuvattiin Italiassa erikoisessa naamiossa, katso

Lue myös: Kim Kardashian saa avioerossa ökykartanon - Kanye Westin ansiosta talon arvo on noussut huimasti

Lähteet: USA Today, TMZ

Kilpailut

Uusimmat