Kuva: Niko Tiainen

Satu Andersson on lusinut yhteensä 18 vuotta vankilassa - pakeni telkien takaa elokuvatyyliin

25.10.2021 10:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Satu Andersson tunnetaan alamaailman vaikuttajana.

Satu Andersson, 54, teki jo 15-vuotiaana kyseenalaista historiaa joutuessaan kautta aikain nuorimpana naisena vankilaan videoliikkeeseen tehdystä murrosta. Hän liittyi jäseneksi kovan luokan rikollisjengeihin jo nuorella iällä.

Andersson alkoi myös käyttää ja myydä amfetamiinia ja pyörittää aina vain suurempaa huumekauppaa. 

Andersson on viettänyt ison osan aikuisiästään vankilassa, missä hän on kasvattanut lapsiaankin: hänellä on kaksi tytärtä ja viisi lastenlasta. Hänen pitkäaikaisin aviomiehensä oli tunnettu rikollispomo Raimo Andersson, yksi rikollisjärjestö M.O.R.E.:n jäsenistä, joka surmattiin raa’asti kotipihallaan.

Vuonna 2018 hänet tuomittiin yli kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Yhteensä hän on istunut vankilassa noin 18 vuotta. Nyt Andersson on päässyt koevapauteen. 

- Onko viimeinen keikka, kysyy entinen poliisi Kalevi Puonti, joka juontaa Rosvo & Poliisi -podcastia yhdessä ex-jengiläisen Mika "Immu" Ilménin kanssa.

- Toivottavasti, Andersson vastaa.

Podcastissa hän kertoo pyörittämästään huumekaupasta. Mainetta alamaailmassa tuli, kun hän ampui erästä ihmistä, joka oli hänelle velkaa. Lisäksi hän kertoo, kuinka pakeni Hämeenlinnan naisvankilasta sahaamalla kalterit poikki.

- Oli juhannusaatto. Olin aikaisemmin saanut rautasahat ja kaikki, joten kaverin kanssa päätettiin, että lähdetään.

Kolmen aikaan yöllä kalterit oli saatu sahattua. 

- Pamautin kalterin irti ja kuului hirveä kolina. Pompattiin molemmat sänkyyn, koska pelkäsimme, että pamput tulee. 

Tunnin kuluttua kaksikko uskalsi lähteä liikkeelle. Andersson sitoi ideaalisiteet kireälle nilkkoihinsa, jotta ne kestäisivät lähes viiden metrin pudotuksen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelman mukaan.

- Kaveri jäi henkseleistä kiinni siihen kalterin tynkään. Kiipesin itse aidan yli ja kaveri tuli perässä. Siinä vaiheessa, kun ne alkoi ampumaan, hän jäi jälkeen ja verkkoaidan sisäpuolelle. Sudin edes takaisin parkkipaikalla, että mitä teen, koska en halunnut jättää kaveria. Lopulta oli liian myöhäistä mennä metsään, missä Rami odotti auton kanssa, Andersson kertoo.

Kuuntele koko jakso täältä.

Lue myös: Ex-jengiläinen Mika "Immu" Ilmén kertoo vankilan karuista oloista - kiuaskivet viuhuivat saunassa

Lue myös: Ex-rosvo Mika Ilmén ja entinen poliisi Kalevi Puonti olivat "vihollisia" - nyt he luotsaavat rankkaa uutuussarjaa

Lue myös: Kahdesta murhasta tuomittu Janne Raninen on istunut vankilassa 23 vuotta: 'Linna ei ollut pelote'

Voice.fi, Podplay, Radio City ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat