Kuva: AOP

Salt Baen ökyravintolassa pihvi maksaa yli tonnin - etsii kokkeja, mutta palkkaus ihmetyttää

04.11.2021 15:15 - Roy Kokkonen

Salt Baen uusi ravintola ei ole kohuilta säästynyt.

Meemikokki Salt Baen uusi ravintola Lontoossa on herättänyt kohua toisen perään. Ensin se nousi otsikoihin hintatasonsa takia.

Kullalla pinnoitettu pihvi maksaa ravintolassa huimat 1 700 euroa. Vaikka tyytyisi vähemmän pröystäileviin annoksiin, ei laskua siltikään voi kuvailla halvaksi. Esimerkiksi neljä tölkkiä Red Bull -energiajuomaa maksaa noin 51 euroa.

Myöhemmin kävi ilmi, että kaikki asiakkaat eivät ole lähellekään tyytyväisiä ruoan tasoon. Nettiin on ilmestynyt lukuisia arvioita, joissa ravintolalle annetaan kovaa kritiikkiä.

Nyt Salt Bae, oikealta nimeltään Nusret Gökçe, etsii lontoolaisravintolaansa uutta kokkia. Koska ravintolan hintataso on lähestulkoon tähtitieteellinen, voisi kuvitella, että myös kokeille maksettaisiin yhtä lailla kovaa palkkaa.

Totuus on kuitenkin toinen. 

Vaikka työpaikkailmoituksessa puhutaan kilpailukykyisestä palkasta, yhden työtunnin ansio riittää korkeintaan lisäkeperunamuusiin ravintolan ruokalistalta. Tuntipalkaksi kerrotaan 12-13,5 puntaa tunnilta, eli noin 14,1-15,9 euroa. Päälle tulevat juomarahat.

Moni onkin ihmetellyt, miksi palkat eivät vastaa ravintolan hintoja.

Brittilehti Metron mukaan palkkataso on kuitenkin hieman Lontoon alueen kokkien keskipalkkaa korkeampi. 

Salt Bae tuli kuuluisaksi vuonna 2017, kun hänestä otetut videot alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Kokin omaperäinen tapa ripotella suolaa käsivarttaan pitkin toi hänelle meemimainetta. Lontooseen avattu ruokapaikka on osa hänen liharuokiin erikoistunutta Nusr-Et-ravintolaketjuaan.

Lue myös: Meemikokki Salt Baen ökykallis uutuusravintola sai murska-arvostelut - pihvin hinta yli 1 700 euroa

Lue myös: Meemisuosikki Salt Bae avasi uuden ravintolan Lontooseen, hinnat puhuttavat somessa: "Onko hän okei?"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat