Kuva: AOP

Katuuko Jamie Dornan Fifty Shades -rooliaan? "Kaikki näyttelijät sanoisivat samoin"

05.11.2021 21:15 - Iiro Myllymäki

Christian Greyn rooli muutti Dornanin elämän.

Monet tuntevat pohjoisirlantilaisen näyttelijän Jamie Dornanin, 39, Fifty Shades -elokuvien Christian Greyn roolista. EL Jamesin huippusuosittujen, mutta kriitikoiden ryöpyttämien kirjojen pohjalta tehtiin kolmiosainen elokuvasarja vuosina 2015–2018. Elokuvasarjasta tuli todellinen kassamagneetti, joka on tuottanut yli miljardi euroa. Kriitikot kuitenkin haukkuivat elokuvia minkä ehtivät, ja osansa sai myös Dornanin roolisuoritus elokuvien miespääosassa.

GQ-lehti on nyt kysynyt, katuuko Dornan roolia, joka on leimannut hänet todennäköisesti koko loppuelämäkseen. Dornan kertoo, että pohti pitkään, ottaako hän roolin vastaan vai ei. Hän tiedosti jo kirjasarjan saaman arvostelun perusteella, että hyvin monet vihaisivat myös elokuvia. Mies kertoo, että hyvin aikaisessa vaiheessa mediassa maalattiin kuvaa, että hän on tehnyt huonon valinnan mennessään mukaan Fifty Shades -elokuviin. Hän ei kuitenkaan kadu päätöstään, vaikkakin nostaa haastattelussa esiin monenlaiset tunteet asian ympäriltä.

- Lopulta en kadu sitä. Ymmärsin työnkuvan ja reaktiot. Olin ehdolla rooliin pitkään. Kyseessä ei ollut mikään hetken mielijohteesta tehty juttu. Ensin Charlie Hunnam sai roolin, ja tunsin jonkin verran helpotusta tästä, jos totta puhutaan. Ajattelin, että tuo olisi ollut hauskaa mutta myös kummallista ja ehkä on parempi, etten ole osa sitä. Sitten Hunnam vetäytyi roolista, ja minulle tuli puhelu. Sitten sain roolin, ja jouduin taas vastatusten valintani kanssa, Dornan sanoo.

Dakota Johnson ja Jamie Dornan näyttelivät pääosia Fifty Shades -elokuvissa. (kuva: AOP)

Tässä kohtaa toimittaja toistaa kysymyksensä siitä, kaduttaako roolivalinta häntä.

- Sanotaan vaikka näin, että uralleni ei ole ollut mitenkään vahingollista, että olin mukana elokuvasarjassa, joka on tuottanut yli miljardi dollaria. Jokainen näyttelijä sanoisi samoin. Se on elättänyt minut hyvin. Voin sanoa häpeilemättä, että se muutti minun ja perheeni elämän taloudellisesti. Olen hyvin kiitollinen tästä ja tulen aina olemaan, ja fanit rakastivat sitä, Dornan sanoo.

Mies jatkaa, että häntä häiritsee se, että elokuvia pidetään jonkinlaisena vitsinä.

- Kaikki elokuvien tekemisessä mukana olleet työskentelivät niin kovaa kuin pystyivät, mukaan lukien minä.  

Lue myös: Fifty Shades -tähti Jamie Dornan muistelee outoa fanipostia: 'Siinä sanottiin, että lapsi on minun'

Lue myös: Mitä gynekologi ajattelee Fifty Shades -elokuvista? "Tuohan olisi jo laitonta"

Lähde: GQ

Kilpailut

Uusimmat