Kuva: Lari Järnefelt

Kriisipesäkkeissä vieraillut toimittaja Kari Lumikero ei halunnut kertoa lapsille työstään

08.12.2021 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kari Lumikero on nyt julkaissut Tätä en vielä kertonut - Uutismiehen tilinpäätös -kirjan, jossa kertoo elämästään uutisten takana. Kirjan on kustantanut Tammi.

Pitkän linjan uutistoimittaja Kari Lumikero, 72, julkaisi vastikään Tätä en vielä kertonut – Uutismiehen tilinpäätös -nimisen kirjan. Kirjassa Lumikero avaa elämäänsä uutisten takana ja  kuljettaa lukijansa eri puolille maailmaa, toinen toistaan erikoisempiin tilanteisiin. Kirjan on kustantanut Tammi.

Lumikero on kattavalla urallaan vieraillut useissa eri kriisipaikoissa, kuten sota- ja tsunamialueilla, ja tämä on opettanut varovaisuutta.

- Tässä on oppinut, että tuollaisia tilanteita kannattaa lähestyä hyvin matalalla profiililla. En mielestäni ole koskaan ollut hengenvaarallisissa tilanteissa, mutta uhkaavissa kyllä. Olen huomannut, että aina kannattaa tarkkailla hieman ympäristöä, vaikka ihan Turun torilla, Lumikero kertoo Radio Nostalgian haastattelussa juontaja Markus Parkkiselle.

Lumikero sanoo, että kirjan myötä hänen lapsensa saavat myös tietää enemmän siitä, mitä kaikkea isä on oikein tehnyt.

- Kun lapset olivat vielä teini-iässä, niin en juurikaan kertonut heille työstäni mitään. Ajattelen, että olen kuitenkin nyt heille velkaa selityksen siitä, että miksi isä aina lähti esimerkiksi keskelle tsunamia.

Hurjista kokemuksista huolimatta Lumikero kokee, että ei ole koskaan tarvinnut esimerkiksi terapeutin apua.

- En ole mielestäni sellaista tarvinnut tai vaatinut. Onneksi on ystäviä ja perhe, joille on hyvä purkaa tilanteita ja sitten mennä eteenpäin.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nostalgia, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Danny joutui aikoinaan naisfanin erikoisen huijauksen kohteeksi - "Kekkosen kansliasta soitettiin"

Lue myös: Aku Ankka -lehden nimiväännökset huvittavat - päätoimittaja vinkkaa, mitä lehteen haluavan julkkiksen ei tule tehdä

Kilpailut

Uusimmat