Kuva: AOP

HS: Myytinmurtajat-tähti Jamie Hyneman inhosi esiintymistä eikä pitänyt juontajakollegastaan - 'Emme olleet kavereita'

08.12.2021 20:15 - Roy Kokkonen

Jamie Hyneman paljastaa Helsingin Sanomille, että hän ei koskaan ole edes syönyt illallista juontajakollega Adam Savagen kanssa.

Jamie Hyneman, 65, tunnetaan 15 vuoden ajan kuvatusta Myytinmurtajat-ohjelmasta, jonka ideana oli erilaisten urbaanien legendojen ja uskomusten tieteellinen kokeileminen ja osoittaminen joko mahdolliseksi tai mahdottomaksi. Sarjassa nähtiin lukuisia toinen toistaan eriskummallisempia kokeita ja isoja räjähdyksiä.

Sarjan jälkeen Hyneman on keskittynyt tuotekehitykseen ja yrittäjän uraan. Vuonna 2017 hänet nimettiin suomalaisen LUT-yliopiston kunniatohtoriksi. Yliopistossa toimii myös hänen mukaansa nimetty prototyyppien kehittelypaja. Lisäksi hän aloitti yliopistossa työelämäprofessorina marraskuussa.

Hyneman kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän oikeastaan inhosi esiintymistä huippusuositussa tv-sarjassa. Lisäksi hän paljastaa, että ei koskaan pitänyt sarjan juontajakollegastaan Adam Savagesta.

Savage oli hänen erikoistehosteisiin erikoistuneen yrityksensä M5 Industriesin työntekijä, joka valittiin juontajapariksi, sillä hän oli energinen ja heittäytyvä persoona. Haastattelussa Hyneman myöntää, että ei koskaan oikeastaan pitänyt Savagesta.

- Meillä oli taatusti kunnioitusta toisiamme kohtaan, mutta emme missään nimessä olleet kavereita, Hyneman sanoo.

Kaksikko on tuntenut toisensa noin 30 vuoden ajan. Siltikään he eivät koskaan ole syöneet illallista yhdessä. Hän kuitenkin toteaa, että erilaisuus oli avain ohjelman menestykseen.

- Jos olet samanlainen kuin minä, niin mitä hyötyä sinusta on? Tarvitsen työpariksi jonkun, joka on erilainen. Mielestäni tämän asetelman näkee hyvin eräänlaisena yin ja yang -asetelmana, joka toimi Myytinmurtajissa hyvin, Hyneman kertoo Helsingin Sanomille.

Lue myös: Myytinmurtajat-tähti Jamie Hyneman aloittaa työelämäprofessorina suomalaisyliopistossa - "Suuri kunnia"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat