Kuva: Youtube

Bella haulikon varressa? Supersuosituista Twilight-elokuvista jätettiin pois uskomattomia käänteitä

17.01.2022 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muun muassa Bellan hahmosta haluttiin hyvin toisenlainen.

Twilight-elokuvat nousivat ehdottomasti aikansa ilmiöksi, kun ihmiset ympäri maailmaa ihastuivat vampyyrirakkaustarinaan. Elokuvat olivat kuitenkin vähällä saada hyvin toisenlaisia käänteitä, jos alkuperäisten käsikirjoitusten mukaan olisi edetty.

Esimerkiksi Kristen Stewartin, 33, esittämästä päähenkilöstä Bellasta kaavailtiin aluksi varsin toisenlaista. Elokuvan tekijät olisivat halunneet loihtia valkokankaalle vahvemman ja taisteluhenkisemmän hahmon. Yhdessä alkuperäisistä käsikirjoitusversioista Bella muun muassa hätistelee vampyyreita haulikolla.

Tyyli kuitenkin vaihtui elokuvien ohjaajan Catherine Hardwicken astuessa mukaan tiimiin. Hänestä oli ehdottoman tärkeää kuvata asiat siten kuin ne tapahtuivat alkuperäisessä kirjasarjassa.

- Sanoin, että ensinnäkin tämä käsikirjoitus menee roskiin. Se ei ole hyvä. Tämä täytyy tehdä kuten kirjoissa, Hardwicke muistelee väliintuloaan.

Haulikko oli vasta alkua. Bellasta haluttiin leipoa todellinen toimintasankari ja tähtiurheilija, vaikka kirjoissa hän on kaikkea muuta.

- Alkuperäisessä käsikirjoituksessa Bella kirjaimellisesti pakeni vesisuksilla FBI:ta. Hän oli tähtiurheilija, millä ei ole mitään tekemistä kirjan kanssa, Hardwicke kummastelee.

Myös kirjasarjan tekijällä Stehanie Meyerilla, 48, oli painavia mielipiteitä joistakin yksityiskohdista. Hän ei esimerkiksi suostunut siihen, että elokuvissa vampyyreilla olisi alleviivatun terävät kulmahampaat. 

Robert Pattinsonin, 35, rooli Edwardina ei myöskään ollut itsestään selvyys. Rooliin haki jopa yli 5000 näyttelijää. Kun valintaa käytiin enää muutaman näyttelijän kesken, ei tuotantotiimin päätös edelleenkään tuntunut selvältä, kunnes vastanäyttelijä Stewart puuttui peliin.

- Olin että, pilailetteko, se on ihan päivänselvä valinta, Stewart on muistellut tilannetta haastattelussaan.

Twilight-elokuvat saivat ensi-iltansa vuosina 2008-2012. Stewart ja Pattinson päätyivät tuolloin myös seurustelemaan joksikin aikaa tosielämässäkin.

Lue myös: Moni suosikkinäyttelijä katuu hittiroolejaan - katso 6 yllättävää tähteä

Lue myös: Kristen Stewart kommentoi hänen ja Robert Pattinsonin välistä suhdetta - "Olimme nuoria ja tyhmiä"

Lähde: E! Online

Kilpailut

Uusimmat