Kuva: AOP / Matti Matikainen

Linda Lampenius puolustaa rajujen syytösten kohteeksi joutunutta Hugh Hefneriä - poisti kuitenkin päivityksensä

19.01.2022 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Playboy-kartanon pimeästä puolesta kertova dokumenttisarja saa Linda Lampeniukselta täyden tyrmäyksen. Lampeniuksen kokemuksen mukaan Hugh Hefner oli "upea ihminen".

Artikkelin voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Viulisti Linda Lampenius, 51, on ottanut kantaa Secrets of Playboy -dokumenttisarjassa esitettäviin väitteisiin Playboy-lehden perustajasta Hugh Hefneristä. Dokumenttisarjassa esitetään rankkoja väitteitä Playboy-kartanon pimeästä puolesta. A&E:n dokumenttisarjassa kerrotaan Daily Mailin mukaan muun muassa, että Hefner huumasi ja manipuloi naisia ja vaati heitä osallistumaan orgioihin. Dokumentin mukaan Playboy-kartanossa esiintyi seksuaalista hyväksikäyttöä ja jopa eläimiin sekaantumista. Sarjaan on haastateltu muun muassa Hefnerin entisiä tyttöystäviä.

Linda Lampenius poseerasi Playboy-lehdessä ja vietti Hefnerin kartanossa paljon aikaa 1990-luvun lopulla. Lampenius on nyt puolustanut Hefneriä Instagram-päivityksessä, jonka on kuitenkin sittemmin poistanut. Lampenius jakoi päivityksen tiistaina ja poisti sen keskiviikkona.

Lampenius kertoi julkaisussaan, että hänellä oli oma huone kartanossa vuosina 1997–1999, ja hänen kokemuksensa Hefneristä oli hyvin positiivinen.

”Hef oli minulle isähahmo. Hän oli aina kohtelias, jopa hieman ujo. Hän oli aina ystävällinen kaikille ja vieraanvarainen kaikille vierailleen. Jopa äitini oli kartanossa kolme viikkoa kanssani. Hef oli upea ihminen”, Lampenius kirjoitti.

Hugh Hefner kuoli vuonna 2017 91-vuotiaana.

Lampenius kirjoitti päivityksessään uskovansa, että Secrets of Playboy -dokumenttisarjassa puhuvat naiset puhuvat pahaa Hefneristä saadakseen rahaa.

”Miten muutamat naiset, jotka selvästi kaipaavat epätoivoisesti rahaa ja huomiota, saavat näin paljon mediahuomiota? Miksi dokumentissa ei ole mukana sitä kuvattua materiaalia, jossa Hefin hyvin tunteneet naiset sanovat positiivisia asioita hänestä?” Lampenius kysyi päivityksessään.

Lampenius kirjoitti, että dokumentin esittävä A&E haluaa tehdä rahaa raflaavalla dokumentilla. 10-osaista dokumenttisarjaa aletaan esittää 24. tammikuuta.

”Muista pahaa puhuminen on aina ollut suosittu aihe. Nyt kun Hef ei ole enää keskuudessamme, on helppo sanoa kaikki nuo asiat”, Lampenius kirjoitti.

Videomateriaali paljastaa totuuden?

Nainen nosti esiin vihaavansa miehiä, jotka hyväksikäyttävät naisia. Hän otti esimerkiksi, että hän on taistellut liikemies Peter Nygårdia vastaan oikeudessa. Nygårdia syytetään parhaillaan monista seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta.

”Olen kirjoittanut omaelämäkerrassani miehistä, jotka ovat kohdelleet minua huonosti, lyöneet minua ja käyttäneet minua hyväkseen. Mutta Hef ei ollut yksi heistä. Hän oli hyvä mies”, Lampenius kirjoitti Instagramissa.

Nainen kertoi lisäksi, että hänellä on paljon kuvaamaansa videomateriaalia Playboy-kartanosta tallessa ja pystyy todistamaan väitteensä tällä materiaalilla. Hän myös vihjaisi, että materiaalia hyödynnetään dokumentissa, jota tehdään parhaillaan.

Lampenius jakoi juuri kuvan hänestä, äidistään ja Hugh Hefneristä Playboy-kartanosta. Nainen kertoo, että kuva on vuodelta 1998. Voit katsoa päivityksen alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Linda Lampenius muistelee syömishäiriötään - "Istuin hienossa autossa, söin ja itkin"

Lue myös: Linda Lampenius julkaisi kuvan Playboy-vuosiltaan - kainalossa edesmennyt mediamoguli

Lähde: Daily Mail

Uusimmat