Kuva: Lauri Kujanpää

Erna Husko korostaa pakaroitaan somesisällössään ja saa törkykommentteja - "Ihmiset ovat kateellisia"

20.01.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Fitnessmalli Erna Husko on saanut jopa tappouhkauksia. Hänelle on kehittynyt kova kuori asiattomia kommentteja vastaan.

Erna Husko, 24, on personal trainer ja suosittu somevaikuttaja, jolla on eri alustoilla yhteensä yli kolme miljoonaa seuraajaa. Husko on mukana Fitnesspäiväkirja 2022 -sarjan uudella kaudella, joka löytyy kokonaisuudessaan maksullisesta Discovery+-palvelusta. Sarja esitetään myöhemmin keväällä TV5-kanavalla.

Erna Huskon koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Suomalais-virolainen Husko on nostanut sekä somebrändissään että vetämissään nettivalmennuksissa pepun keskiöön. Jo Huskon Instagram-profiilinimessä komeilee peppua symboloiva persikkaemoji, ja monet hänen somekuvansa on otettu takaapäin.

Husko kertoo, että syy pakaroiden korostamiseen juontaa juurensa hänen kokemistaan syömishäiriöajoista.

- Olin tosi laiha ja mietin, miten saisin lisää lihasta. Se lähti siitä, kun alkoi nähdä tuloksia. Treenasin tosi kovaa ja tavoitteenani oli saada naisellisia muotoja ja halusin näyttää terveeltä, Husko kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Husko haluaa motivoida muita omalla muodonmuutoksellaan. Hän liputtaa sen puolesta, että määrätietoisella treenillä ja oikeanlaisella ruokavaliolla voi saada aikaan isojakin muodonmuutoksia esimerkiksi pakaroissa. Hän on jakanut omasta muutoksestaan kuvapareja sosiaaliseen mediaan. Jos julkaisu ei näy alla, klikkaa tästä.

Pakaroita korostavat päivitykset tuntuvat provosoivan monia. Husko saa sosiaalisessa mediassa paljon asiattomiakin kommentteja. Husko uskoo, että syy tähän piilee ihmisten kateudessa.

- Näytän, mitä kuntosalitreenillä ja ruokavaliolla pystyy saavuttamaan. Ehkä se menee joidenkin ihon alle ja tulee kommentteja, joissa minun epäillään käyneen leikkauksissa tai ottaneen täytteitä. Ne kommentit vain viittaavat siihen, että ihmiset ovat laiskoja ja kateellisia, Husko sanoo.

Vihakommentteja satelee

Husko myöntää, että häntä kyllästyttää saada kerta toisensa jälkeen rasvansiirto-operaatioihin viittaavia kommentteja. Hän on aiemmin kertonut Iltalehden haastattelussa harkitsevansa, että voisi mennä magneetti- tai ultraäänikuvauksiin todistaakseen, että hänen pakaroilleen ei ole tehty kirurgisia toimenpiteitä. Husko sanoo, että tämä on hänellä edelleen mielessä.

- Ehkä joskus teen sen, jos tämä jatkuu vielä tällaisena. Tuntuu, että se pitäisikin tehdä, koska sitten varmaan se kommentointi vähenisi, Husko sanoo.

Husko puhuu plastiikkakirurgiasta Fitnesspäiväkirja 2022 -ohjelmassa, jossa hän paljastaa käyneensä rintaleikkauksessa.

- Ihmisten on jotenkin niin vaikeaa ymmärtää, että treenaamalla saa lihaksia pakaraan, ja obviously en voi saada lihaksia rintoihin. Ei minulle ole mikään harmi sanoa sitä, Husko sanoo sarjassa.

Erna Husko on tottunut muunkinlaisten vihakommenttien saamiseen somessa.

- Olen saanut tappouhkauksia. Minulla on kova kuori tuohon kaikkeen, koska vihapuheesta ja huorittelusta on tullut arkipäivää. On kauhistuttavaa, miten normaali asia siitä on tullut arjessani. Kun näytän jonkin törkeän viestin ystävälleni, hän on ihan överisuuttunut, että miten joku kehtaa.

Etenkin Huskon vähäpukeisempien somekuvien ja -videoiden kommenttikenttiin ilmestyy myös ”panisin”-kommenttien kaltaista öyhötystä. Tämä ihmetyttää naista.

- Kenenkään ei tarvitsisi kuulla tuollaista. Ihan kuin olisin vain jokin objekti. On ärsyttävää, että naisia esineellistetään. En voi käsittää sitä. En usko, että miesten videoiden kommenttikenttiin tulee tuollaisia törkeyksiä, Husko sanoo.

Husko toivookin, että jos hänen somekuviinsa haluaa tulla kehumaan hänen ulkonäköään, ihmiset muistaisivat hyvän maun rajat.

Koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Husko puhuu myös muun muassa ahdistuksestaan liikkua julkisilla paikoilla ja Fitnesspäiväkirja 2022 -kuvauksista.

Voice.fi ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Erna Huskon hurjalla somesuosiolla karuja seurauksia - joutunut ottamaan turvamiehen mukaan kaupungille

Lue myös: MTV: Suomalaisella Ernalla yli miljoona someseuraajaa - kuvien pääosassa takapuoli

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat