Kuva: Linnanahteen Energiamurros

Aki Linnanahde ylitti korkeanpaikankammonsa - hyppää helikopterista uudessa dokumenttisarjassa

23.01.2022 09:15 - Roy Kokkonen

Tonneittain biojätettä, panikointia tuulivoimalan huipulla ja paikkoja, joihin tavalliset tallaajat eivät koskaan pääse. Aki Linnanahteen luotsaamassa sarjassa tutustutaan päästöttömän sähkön tuotantoon ja energiamurrokseen.

Radio Novan aamujuontaja Aki Linnanahde luotsaa uutta kahdeksanosaista viihdedokumenttia Linnanahteen Energiamurros. STEK ry:n tilaama sarja on katsottavissa YouTubessa.

Sarjassa Linnanahde tutustuu erilaisiin energian tuotanto- ja varastointimuotoihin ja vierailee paikoissa, joihin suurella yleisöllä ei ole pääsyä: tuulivoimalan huipulla, ydinvoimalassa sekä maailman suurimman lämpöpumppuvoimalan uumenissa.

Jaksoissa Linnanahde joutuu toinen toistaan erikoisempien haasteiden eteen.

Eräässä jaksossa korkeanpaikankammosta kärsivä Linnanahde hyppää helikopterista kahden ja puolen kilometrin korkeudesta ja kiipeää Näsinneulan korkuisen tuulivoimalan katolle. 

- Sarja oli monellakin tapaa ikimuistoisin kaikista tähän asti tekemistäni tuotannoista. Arvostan sähköntuotantoa nyt ihan eri tavalla. Kun napsautan saunan päälle, on siinä matkalla kuitenkin aika monta asiaa, ennen kuin kiukaani lämpenee, Linnanahde sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Radion suosikkijuontajista tehtiin Aku Ankka -hahmot - kuuntelijat keksivät hauskat nimiväännökset

Kilpailut

Uusimmat