Kuva: AOP

Disney vastaa Peter Dinklagen murskakritiikkiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä -uusintaversiosta

26.01.2022 22:15 - Iiro Myllymäki

Lyhytkasvuinen Game of Thrones -näyttelijä ei ole vakuuttunut siitä, että Disney kertoo tarinan seitsemästä kääpiöstä uudelleen.

Muun muassa Game of Thrones -sarjasta tuttu Peter Dinklage, 52, esitti kritiikkiä Disneyn tulevaa Lumikki ja seitsemän kääpiötä -uudelleenfilmatisointia kohtaan. Lyhytkasvuisen Dinklagen mielestä itse tarina on taantumuksellinen, vaikka Disney on ottanut elokuvaan tuoretta lähestymistapaa valitsemalla latinalaisamerikkalaisen näyttelijän Rachel Zeglerin Lumikin rooliin.

Nyt Disney on vastannut näyttelijän kritiikkiin. Disneysta kerrotaan The Hollywood Reporterille annetussa tiedotteessa, että elokuvaa tehdessä on kuultu lyhytkasvuisia neuvonantajia.

- Jotta emme vahvista stereotypioita, joita on alkuperäisessä animaatioelokuvassa, otamme erilaisen lähestymistavan näihin seitsemään hahmoon. Olemme konsultoineet ihmisiä lyhytkasvuisten yhteisöstä. Odotamme, että pääsemme kertomaan elokuvasta lisää, kun elokuva pääsee tuotantovaiheeseen pitkän valmistelun jälkeen, Disneyn edustaja sanoo.

Uusi elokuvaversio perustuu Disneyn vuonna 1937 julkaistuun klassikkoon, joka oli Disneyn ensimmäinen kokopitkä animaatioelokuva. Elokuvan tuotannon on määrä alkaa tänä vuonna.

Peter Dinklage puhui aiheesta WTF with Marc Maron -podcastissa ja ihmetteli Disneyn toimintaa.

- Olette edistyksellisiä yhdessä asiassa, mutta silti kerrotte tuon helvetin taantumuksellisen tarinan seitsemästä kääpiöstä, jotka asuvat luolassa. Mitä vittua oikein teette? Dinklage sanoi.

Lue myös: Game of Thronesin Peter Dinklage tyrmää Lumikki ja seitsemän kääpiötä -uusintaversion

Lue myös: Game of Thrones -tähti kertoo nyt mietteensä Ed Sheeranin kiistellystä cameo-roolista

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat