Kuva: AOP

Kanye Westin dokumentin ohjaaja jätti uransa projektin vuoksi - 'Tiesin hänestä tulevan suuri'

14.02.2022 15:15 - Riia Frost

Kanye Westin dokumenttisarja saa ensi-iltansa 16. helmikuuta.

Räppärinä tunnettu Kanye ”Ye” Westin, 44, 20-vuotista uraa käsittelevästä dokumenttisarjasta jukaistiin traileri. Traileri on jo nyt saanut yli miljoona katselukertaa sekä herättänyt paljon odotuksia ja keskustelua. Kyseisen jeen-yuhs: Kanye-trilogia -dokumenttisarjan ohjaajina toimivat Westin ylistetyn Through The Wire -musiikkivideon ohjaajat Chike Ozah ja Coodie Simmons.

Simmons kertookin NME-julkaisussa jättäneensä koomikon uransa dokumentin kuvauksien vuoksi.

- Kun ensimmäisen kerran pistin kameran päälle vuonna 1998 ja kuvasin tätä nousevaa musiikkituottajaa, tiesin hänen olevan suunnattu suuruuteen, Simmons kertoo trailerissa.

- Tuntui siltä, että mitä suositummaksi Kanyesta tuli, sitä enemmän kasvoimme erilleen. Mutta Kanyen tarinassa oli muutakin, josta halusin kertoa, Simmons jatkaa trailerissa.

Vaikka dokumenttisarjan nimen alkuosa jeen-yuhs kuulostaa melkein Jeesukselta, sana on kuitenkin slangia ja tarkoittaa sanaa genius, eli suomennettuna nero.

Kanye Westin vanhat ystävät ja dokumenttisarjan ohjaajina toimivat Chike Ozah (vas.) ja Coodie Simmons (oik.) (kuva: AOP)

Laaja katsaus räppärin nousutarinaan

Dokumenttisarja alkaa Westin muuttaessa Chicagosta New Yorkiin ison levytyssopimuksen perässä. Sarjan on kerrottu käsittelevän muun muassa Westin muotipyrkimyksiä, presidentinvaalikampanjaa vuodelta 2020 sekä hänen äitinsä Donda Westin kuolemaa. Sarja rakentuu kolmeen jaksoon ja se koostuu kotivideoista ja ennennäkemättömistä materiaaleista räppärin uran ajalta.

Myös Westin usko on yksi dokumenttisarjan teemoista ja se näkyy myös trailerissa, kun Kanyelta kysytään, miten hän ajattelee saavuttaneensa kuuluisuutensa.

- Luulen, että se oli osa Jumalan suunnitelmaa. Luulen, että hän pitää minua täällä ihan syystä ja koska minulla on jotain sanottavaa, West vastaa.

West myös kertoo, että maailmassa on varmasti parempia räppäreitä tai ohjelmoijia, mutta toteaa hänen erottuvan joukosta yhdellä ominaisuudella.

- Tavalla, jolla mielestäni voitin on, että minulla on suurempi sydän, West pohtii.

Kanye West hymyilee leveästi äänitysstudiossa trailerin aikana. (kuva: Netflix/Youtube)

Dokumenttisarja jeen-yuhs: Kanye-trilogia julkaisee ensimmäisen jaksonsa 16. helmikuuta.

Trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Lue myös: Netflix julkaisee Kanye Westistä dokumentin - nimi aiheutti hämmennystä

Lue myös: Kanye West tulistui Instagramissa - "Maailma on rasistinen, seksistinen, homo- ja hullufobinen"

Lähteet: NME, YouTube, Netflix, Vibe

Kilpailut

Uusimmat